Σημαντικά Νέα

Γ. Ιωαννίδης: “Σε νοσοκομειακή λοίμωξη οφείλεται το ξέσπασμα κρουσμάτων σε ΗΠΑ & Ιταλία..”

Ο Γιάννης Ιωαννίδης, Έλληνας καθηγητής Επιδημιολογίας και Παθολογίας στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, αναφέρθηκε στην εξέλιξη της πανδημίας, εξηγώντας, γιατί σημειώθηκε μεγάλος αριθμός θανάτων στη γειτονική Ιταλία, καθώς και την εκτίμηση πως η ανακάλυψη του εμβολίου ενδέχεται να επιφέρει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.

Ο κ. Ιωαννίδης σημείωσε πως ο μέσος όρος της θνησιμότητας του ιού στους ανθρώπους δεν ξεπερνάει εκείνον της εποχικής γρίπης. Και αυτό είναι ένα αισιόδοξο νέο, εκτιμώντας πως το επιδημικό κύμα οδεύει προς το τέλος του.

Παράλληλα, θεωρεί πως ο ακατάπαυστος ρυθμός των κρουσμάτων στην Ιταλία, αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες οφείλεται σε νοσοκομειακές λοιμώξεις, αφού οι υγιείς εισερχόμενοι εντός των νοσοκομείων, κολλούσαν τον ιό και στη συνέχεια τον διέσπειραν ταχύτατα.

Ακόμη, πρόσθεσε πως η αιτία θανάτου των ασθενών μπορεί να μην είναι ο ίδιος ο κορωναϊός, αλλά η αντίδραση του ανοσοποιητικού τους συστήματος απέναντι σε αυτόν, ενώ αναφορικά με το εμβόλιο είπε πως η ανοσοποιητική απάντηση του ανθρώπινου οργανισμού μπορεί να προκαλέσει ακόμη χειρότερα αποτελέσματα.

Κατέληξε, λέγοντας πως «θα ήταν λάθος να περιμένει κανείς ένα εμβόλιο, προκειμένου να συνεχίσει τη ζωή του».

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

23 Απρ 2020 11.23 πμ

Ο Κώστας Μαυρίδης, ευρωβουλευτής…

17 Απρ 2020 3.27 μμ

Οι άθεοι κομμουνιστές…

10 Ιαν 2020 11.05 πμ

Ο πρόεδρος του κόμματος…

17 Απρ 2020 12.16 μμ

Μία ομάδα από Γάλλους…

07 Ιαν 2020 3.58 μμ

Σύμφωνα με την «Daily Mail»,…

10 Ιαν 2020 9.01 πμ

«Διπλωματική δράση» πρόκειται…