Σημαντικά Νέα

Μ. Ακιντζί: “Η ΤΔΒΚ δεν μπορεί να είναι υποτελής στην Τουρκία. Θέλουμε ελευθερία & ανεξαρτησία..”

Ο Μουσταφά Ακιντζί, υποψήφιος για την προεδρία του Ψευδοκράτους στις επικείμενες εκλογές της 26ης Απριλίου, αναφέρθηκε στο ζήτημα των σχέσεων των Τ/Κ με την Τουρκία.

Πιο συγκεκριμένα, είπε πως οι σχέσεις αυτές δεν είναι υγιείς εδώ και πολλά χρόνια και επιθυμία των κατοίκων στα βόρεια του νησιού είναι να παύσουν να είναι υποτελείς στην Άγκυρα.

Ο κ. Ακιντζί επεσήμανε πως η εξεύρεση μίας λύσης για το κυπριακό είναι επιθυμητή, σε διαφορετική περίπτωση η ΤΔΒΚ ενδέχεται να συρθεί σε μία δομή πιο εξαρτημένη. Αυτό που πραγματικά ζητούν οι Τουρκοκύπριοι είναι αφενός να μην αποτελέσουν μειονότητα των Ε/Κ και αφετέρου να μην γίνουν υποτελείς στην Τουρκία.

Με άλλα λόγια, θέλουν ελευθερία και ανεξαρτησία και αυτό θα επιτευχθεί στη βάση του αλληλοσεβασμού με τη γείτονα και της ανάληψης πρωτοβουλιών από την πλευρά των Τ/Κ.

Ξεκαθάρισε δε, πως επιθυμία των Τ/Κ είναι να αποκτήσουν την δική τους αυθεντική ταυτότητα, στα πλαίσια μίας ελεύθερης κοινωνίας, στην οποία θα ευδοκιμεί η δημοκρατία και η ελευθερία της έκφρασης.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

25 Φεβ 2020 1.46 μμ

Κατασκοπευτικό drone της…

07 Ιούλ 2020 11.16 πμ

Μεγάλες μονάδες επιφανείας…

12 Απρ 2020 11.31 πμ

Και ενώ το νέο Κέντρο Υποδοχής…

14 Απρ 2020 2.12 μμ

Σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε…

07 Φεβ 2020 9.20 πμ

Ο Ιμπραχίμ Καλίν, εκπρόσωπος…

17 Ιαν 2020 11.40 πμ

Η Τουρκία φάνηκε να ενοχλείται…