Σημαντικά Νέα

Η Ελλάδα «ανακηρύσσει» τριπλή ΑΟΖ και ο Ρ.Τ. Ερντογάν ετοιμάζεται να γράψει “έπος” με το στρατό του

Το κοινοβούλιο της Τουρκίας ενέκρινε το νομοσχέδιο για την αποστολή στρατού στην περιοχή της Λιβύης, και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν απηύθυνε κάλεσμα στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Οθωμανού ναυάρχου του 16ου αιώνα Χ. Μπαρμπαρόσα, ο οποίος είχε κατορθώσει να επιβληθεί στην κεντρική και ανατολική Μεσόγειο, νικώντας τους στόλους της Δύσης.

Ο κ. Ερντογάν ανέφερε πως «προχωρούμε ένα βήμα παραπέρα με την Κυβέρνηση της Λιβύης με το στρατό μας, για να γράψουμε ένα νέο έπος στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως ακριβώς έκανε και ο Χ. Μπαρμπαρόσα».

Αξίζει να σημειωθεί πως το όνομα του Χ. Μπαρμπαρόσα συνδέεται με τις σφαγές που διέπραξε σε ελληνικά νησιά, όπως στην Κέρκυρα και την Αστυπάλαια, στις Κυκλάδες, στις Σποράδες ή στα Κύθηρα, στη Σικελία, στη Βόρειο Αφρική, αλλά και με τα σκλαβοπάζαρα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, τα οποία προμήθευε διαρκώς με τη λεία του.

Ίσως η αντίστροφη μέτρηση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας έχει ξεκινήσει, καθώς η ανακήρυξη της τριπλής ΑΟΖ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ αποτελεί την ηχηρή «απάντηση» απέναντι στις πειρατικές κινήσεις της Άγκυρας, η οποία ονειρεύεται την επανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Η Ελλάδα λοιπόν, ανακηρύσσει ΑΟΖ, ενώ η Κυπριακή Δημοκρατία και το Τελ-Αβίβ την αποδέχονται, οριστικοποιώντας το πέρασμα του αγωγού του «EastMed» δυτικώς της κυπριακής ΑΟΖ.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

08 Μαρ 2019 1.34 μμ

Ο Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων…

12 Απρ 2020 2.13 μμ

Στην Τουρκία προκλήθηκαν…

17 Ιαν 2020 11.19 μμ

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης…

24 Δεκ 2019 11.03 πμ

Η ελληνική κυβέρνηση προχωράει…

07 Ιαν 2020 3.58 μμ

Σύμφωνα με την «Daily Mail»,…

31 Δεκ 2019 3.16 μμ

Ο καθηγητής Οικονομικής…