Σημαντικά Νέα

Κ. Γρίβας: «Οι Γεωπολιτικές ανακατανομές, η Ελλάδα και τα παίγνια στο μεταναστευτικό…» (Vid)

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής στη Σχολή Ευελπίδων Κωνσταντίνος Γρίβας μιλώντας στον 98.4 για τις γεωπολιτικές ανακατανομές ισχύος από τους μεγάλους γεωπολιτικούς παίκτες, σημείωσε με νόημα ότι η Ελληνική πολιτική ελίτ πρέπει να αντιληφθεί ότι τα άλλοτε δεδομένα και σταθερές δεν υπάρχουν κι ως εκ τούτου, δεν μπορεί να κρέμεται αποκλειστικά σε μονοδιάστατες συμμαχίες όπως π.χ. με τις ΗΠΑ, αλλά να κινείται με ευέλικτες πολιτικές κυρίως στη λογική συγκρότησης  ισχυρής βάσης αποτροπής.

Απόσπασμα από την εκπομπή Radio 98,4 με το Γιώργο Σαχίνη, 06 Νοεμβρίου 2019

Όπως τόνισε με τη γλώσσα των αριθμών, είναι προφανές ότι και το προσφυγικό – μεταναστευτικό μπορεί να μετατραπεί σε θέμα εθνικής ασφάλειας, όσο το πολιτικό σύστημα χωρίς στρατηγική δεν συζητά και δεν διαμορφώνει μια αποτελεσματική πολιτική πάνω στο θέμα, που θα εμπνέει ασφάλεια στους Έλληνες πολίτες κι όχι φόβο για αλλοίωση της ίδιας της εθνικής τους υπόστασης.

Κατά τον κ. Γρίβα, η επεκτατική πολιτική της Τουρκίας, μπορεί να εργαλειοποιήσει και το μεταναστευτικό έναντι της Ελλάδας, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν στοχεύει πλέον απλά σε συνεκμετάλλευση ζωνών ή ενεργειακού πλούτου, αλλά πάει πολύ παραπέρα, αν είναι δυνατόν ακόμη και σε μείωση τμήματος της εθνικής μας κυριαρχίας.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

20 Απρ 2019 4.33 μμ

Συνάντηση με την Παμποντιακή…

06 Νοέ 2019 9.24 μμ

Τη διαρκή διολίσθηση της…

11 Μαΐ 2019 6.56 μμ

Συναγερμό στο Ελληνικό…

26 Φεβ 2019 3.04 μμ

Τα τουρκικά ΜΜΕ εν αναμονή…

30 Απρ 2019 4.43 μμ

Η πολωνική εφημερίδα «Rzeczpospolita»…

10 Μαΐ 2019 9.11 πμ

Αξιωματούχοι του αμερικανικού…