Σημαντικά Νέα

Κ. Φίλης: “Η εμφάνιση τουρκικών πλοίων νοτίως της Κρήτης είναι πολύ πιθανή & η Ελλάδα θα κληθεί να απαντήσει”

Ο Κωνσταντίνος Φίλης, γενικός διευθυντής προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό 98,4 εξηγεί πως σε διεθνές επίπεδο το Μνημόνιο Συναντίληψης ανάμεσα στην κυβέρνηση της Τρίπολης και της Άγκυρας, αποφέρει τετελεσμένα για την Τουρκία, ανεξαρτήτως της ισχύς ή μη της εν λόγω συμφωνίας στην περιοχή της Λιβύης.

Σύμφωνα με τον κ. Φίλη δεν αποκλείεται η αποστολή τουρκικών πολεμικών πλοίων ή ακόμη και ερευνητικού σκάφους εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης νοτίως του νησιού της Κρήτης, και ως εκ τούτου, η χώρα μας στην προσπάθειά της να μην υποστεί εθνική ήττα και παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, οφείλει να δώσει μία ηχηρή στρατιωτική απάντηση.

Απόσπασμα από την εκπομπή Radio 98,4 με το Γιώργο Σαχίνη, 10 Δεκεμβρίου 2019

Θα πρέπει λοιπόν, να γίνει αντιληπτό από όλους πως η παράνομη συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης θέτει υπό αμφισβήτηση την περιοχή που ξεκινάει από τα νησιά του Αιγαίου και του συμπλέγματος του Καστελορίζου έως και τα νησιά της Καρπάθου, της Κάσου και της Κρήτης, μη αναγνωρίζοντας την ελληνική εθνική κυριαρχία πέρα από τα 6 ναυτικά μίλια και κατ’ επέκταση την ύπαρξη επήρειας των νησιών αυτών στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

Το κλειδί ,με σκοπό τον υποσκελισμό της παράνομης Συμφωνίας Τουρκίας και Λιβύης, είναι η οριοθέτηση της ΑΟΖ με τη γειτονική Αίγυπτο.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

06 Φεβ 2020 10.43 πμ

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο…

21 Ιαν 2020 4.48 μμ

Ο Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης,…

16 Ιαν 2020 12.51 μμ

Ο Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης…

12 Δεκ 2019 9.51 πμ

Όπως αναφέρει αλβανικό…

16 Φεβ 2020 12.53 μμ

Φόβοι εκφράζονται από…

17 Ιαν 2020 4.51 μμ

Ο Κυριάκος Βελόπουλος…