Σημαντικά Νέα

“Ο στρατάρχης Χαφτάρ έφυγε από τη Μόσχα. Δεν υπέγραψε τη συμφωνία..”

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο της Λιβύης, καθώς ο επικεφαλής του Εθνικού Λιβυκού Στρατού (LNA) Χαλίφα Χαφτάρ αποχώρησε από τη Μόσχα, δίχως να προχωρήσει στην υπογραφή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός με την Κυβέρνηση της Τρίπολης του Φαγιέζ Αλ Σαράτζ, η οποία συστήθηκε με πρωτοβουλία της Μόσχας και της Άγκυρας.

Οι ηγέτες του LNA και GNA πραγματοποίησαν από κοινού ταξίδι στη ρωσική πρωτεύουσα για τη διεξαγωγή συνομιλιών, με σκοπό την επαναφορά της εκεχειρίας στη χτυπημένη από εμφύλιες διαμάχες Λιβύη.

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ο στρατάρχης Χ. Χαφτάρ αιτήθηκε περισσότερο χρόνο, προκειμένου να εξεταστεί επιμελώς το προσχέδιο του κειμένου, που θα προβλέπει την παύση των εχθροπραξιών στην περιοχή. Ως εκ τούτου, ο κ. Χαφτάρ «εγκατέλειψε τη Μόσχα, δίχως να δώσει την υπογραφή του στη συμφωνία».

Μάλιστα, ο σύμβουλος του προέδρου του Λιβυκού κοινοβουλίου Χαμίντ ας Σάφι, ανέφερε πως επί του παρόντος δεν υπάρχει κάποια συμφωνία ανάμεσα στα αντιμαχόμενα μέρη, ενώ όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, ο LNA διεμήνυσε μέσω «Facebook» πως είναι «αποφασισμένοι και έτοιμοι να κερδίσουν τη νίκη, καθώς ο Χ. Χαφτάρ δεν προτίθεται να υπογράψει τη συμφωνία».

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

25 Δεκ 2019 3.49 μμ

Νέο τουρκικό δημοσίευμα…

15 Φεβ 2020 11.32 πμ

Ο πρώην Υπουργός Άμυνας,…

05 Μαρ 2019 6.38 μμ

Ο Σταύρος Λυγερός, επικεφαλής…

25 Ιαν 2020 4.17 μμ

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος…

21 Ιαν 2020 12.09 μμ

Πριν από λίγο, σε μία άνευ…

25 Ιαν 2020 10.47 πμ

Η ανατολική Τουρκία επλήγη…