Breaking News

“Στερεύει” από μαχητικά αεροσκάφη η Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία

Όπως αναφέρει ο ειδησεογραφικός ιστότοπος avia.pro η Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία από τα 120 μαχητικά αεροσκάφη που διαθέτει, μόνο τα 65 τύπου MiG-29 και Su-27 είναι επισκευάσιμα.

Όπως αναφέρει το Telegram Militarist: «Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία διαθέτει μόνο 25 επισκευάσιμα μαχητικά Su-27 από τα 50, καθώς και περίπου 40 MiG-29 από 70».

Τα περισσότερα από τα εν λόγω αεροσκάφη χρειάζονται διάφορες τροποποιήσεις και ως εκ τούτου, περίπου 40 μαχητικά δύνανται να φέρουν σε πέρα τις αποστολές μάχης που τους έχουν ανατεθεί.

Αυτό πρακτικά σημαίνει την πλήρη εξαφάνιση της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ την ίδια στιγμή δικαιολογεί την ανάγκη του Κιέβου για απόκτηση μεγάλης παρτίδας τουρκικών επιθετικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο κοντινό μέλλον, με σκοπό την ανάληψη εκτέλεσης διαφόρων τύπων αποστολών μάχης. Βέβαια, τα μαχητικά της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας μπορούν να επισκευαστούν, ωστόσο, το ζήτημα είναι η έλλειψη ανταλλακτικών.

Βέβαια, τα μαχητικά της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας μπορούν να επισκευαστούν, ωστόσο, το ζήτημα είναι η έλλειψη ανταλλακτικών. Πηγές αναφέρουν πάντως πως η κατάσταση στην Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία επιδεινώνεται ολοένα και περισσότερο χρόνο με το χρόνο και σύμφωνα με διάφορες προβλέψεις, έως το 2030 μόνο δύο δωδεκάδες μαχητικά κατάλληλα για πολεμική χρήση ενδέχεται να παραμείνουν σε υπηρεσία με την Ουκρανία.

https://www.youtube.com/watch?v=BxeGvH1qW2E

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

02 Φεβ 2022 8.56 μμ

Ρωσικά τεθωρακισμένα…

30 Απρ 2024 2.04 μμ

Σε ευθεία προειδοποίηση…

01 Ιαν 2022 8.08 μμ

«Ξαφνικό Μπλόκο» των Ουκρανών…

22 Φεβ 2022 4.01 μμ

Η αναγνώριση από τη Μόσχα…

01 Ιούν 2025 2.07 μμ

Η κρίση ανάμεσα σε Ρωσία…

29 Ιούλ 2025 7.37 μμ

Σε μια σαφώς πιο επιθετική…