Σημαντικά Νέα

Ποιο θα είναι το χρονοδιάγραμμα του “restart” για την Ελλάδα μετά το τέλος της πανδημίας

Ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συνάντηση σήμερα με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, στην οποία θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις για τη σταδιακή άρση των μέτρων, στη βάση της εισήγησης των λοιμωξιολόγων.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι Γρηγόρης Δημητριάδης, Γιώργος Γεραπετρίτης, Άκης Σκέρτσος, Βασίλης Κικίλιας, Νίκος Χαρδαλιάς, και Σωτήρης Τσιόδρας, προκειμένου να αποφασιστεί από κοινού το χρονοδιάγραμμα για την επανεκκίνηση της χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι την 27η Απριλίου, που αποτελεί την ημερομηνία ορόσημο για την πρώτη άρση των μέτρων, θα πραγματοποιηθεί το άνοιγμα των υποθηκοφυλακείων, ειρηνοδικείων και πρωτοδικείων.

Η 4η Μαΐου είναι η ημέρα της πλήρους απελευθέρωσης των μετακινήσεων στην ηπειρωτική χώρα, με εξαίρεση τα νησιά και με τις δημόσιες συναθροίσεις να μην υπερβαίνουν τον αριθμό των 10 ατόμων, ενώ προβλέπεται η επαναλειτουργία των μικρών εμπορικών καταστημάτων.

Για τις 11 Μαΐου προγραμματίζεται η επιστροφή των μαθητών της Γ΄ Λυκείου στις σχολικές αίθουσες, ενώ την 1η Ιουνίου προτείνεται η επαναλειτουργία του Εφετείου και του Αρείου Πάγου, των αθλητικών χώρων, των μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, αλλά και η επιστροφή των μαθητών των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων στη εκπαιδευτική διαδικασία.

Ακολούθως, στις 15 Ιουνίου θα επαναλειτουργήσει το σύνολο των Δημοσίων Υπηρεσιών, των πάρκων αναψυχής, θεματικών πάρκων και παιδότοπων, αλλά και η επαναλειτουργία μικρών καταλυμάτων, ενοικιαζόμενων δωματίων και κατασκηνώσεων.

Παράλληλα, προβλέπεται η επαναλειτουργία των επιχειρήσεων εστίασης, με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, όπως επί παραδείγματι, ότι τα τραπεζοκαθίσματα θα έχουν τοποθετηθεί σε εξωτερικό χώρο σε ίσες αποστάσεις και όχι άνω των 6 ατόμων σε κάθε τραπέζι, των αθλητικών εγκαταστάσεων και χώρων δεξιώσεων και φεστιβάλ.

Τέλος, για την 29η Ιουνίου προγραμματίζεται η επαναλειτουργία των επιχειρήσεων διασκέδασης και ψυχαγωγίας, των μπαρ, των κινηματογράφων και νυχτερινών κέντρων, καθώς και των εποχικών ξενοδοχειακών μονάδων.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

03 Μαΐ 2020 1.49 μμ

Και ενώ η πανδημία εξακολουθεί…

21 Απρ 2020 5.36 μμ

Ο Χάρης Θεοχάρης, υπουργός…

12 Απρ 2020 11.49 πμ

Η γειτονική Βουλγαρία…

09 Απρ 2020 11.18 πμ

Ο Μάικ Πομπέο, Αμερικανός…

10 Απρ 2020 4.25 μμ

Τη στιγμή που η πανδημία…

17 Απρ 2020 12.58 μμ

Η Κίνα ξαφνικά διπλασίασε…