Σημαντικά Νέα

Κ. Γρίβας: “Πλατφόρμες εκτόξευσης στις βραχονησίδες της Ελλάδας, θα δημιουργήσουν απροσπέλαστο αμυντικό πλέγμα απέναντι στην Τουρκία” (Vid)

Ο καθηγητής γεωπολιτικής Κωνσταντίνος Γρίβας, μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή 98,4 με το δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη, εξήγησε πως οι τουρκικές παρεμβάσεις στην Λιβύη συνετέλεσαν στο να θεωρείται η Τουρκία πλέον λύση του προβλήματος στην περιοχή της Μεσογείου, προωθώντας με αυτόν τον τρόπο τα ενεργειακά της συμφέροντα, καθώς και τις γεωπολιτικές τις επιδιώξεις τόσο σε βάρος της χώρας μας όσο και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Γρίβας σημείωσε πως οι ξένες χώρες δεν υπολογίζουν την Ελλάδα, αφού η Γερμανία τη θεωρεί γεωπολιτικά ανύπαρκτη, οι Ηνωμένες Πολιτείες ως «πελάτη» που συμφωνεί σε όλα και η Ρωσία ότι διάκειται εχθρικά απέναντί της. Ως εκ τούτου, η χώρα μας οφείλει να δείξει το παρόν, λειτουργώντας απρόβλεπτα, ανακηρύσσοντας δηλαδή, αποκλειστική οικονομική ζώνη, επεκτείνοντας τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, προκειμένου να έχει και τη στήριξη μελλοντικά της Γαλλίας.

Παράλληλα, μίλησε ξεκάθαρα, λέγοντας πως το «κλειδί» για την αποτροπή της γείτονος δεν βρίσκεται την απόκτηση υπερσύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών ή φρεγατών, αλλά στην εμβέλεια των στρατιωτικών εξοπλισμών.

Οι αμέτρητες νησίδες και βραχονησίδες της Ελλάδας στο Αιγαίο, θα μπορούσαν να μετατραπούν σε πλατφόρμες εκτόξευσης, δημιουργώντας ένα απροσπέλαστο αμυντικό πλέγμα, που αδιαμφισβήτητα θα άλλαζε ριζικά τα δεδομένα ως προς την άμυνα της χώρας και τις ισορροπίες στην περιοχή.

Απόσπασμα από την εκπομπή Radio 98,4 με το Γιώργο Σαχίνη, 20.01.2020

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

27 Μαρ 2019 1.17 μμ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ. Τ.…

22 Ιούλ 2020 12.36 μμ

Σε αναμονή βρίσκεται η…

08 Ιαν 2020 10.21 πμ

Το γεωτρύπανο «Yavuz» της…

11 Φεβ 2020 10.08 πμ

Ο Στρατιωτικός Αναλυτής…

21 Δεκ 2019 11.10 πμ

Στην εκπομπή LEADERS στις…

25 Ιαν 2020 12.12 μμ

Ο Υπουργός Εξωτερικών…