Breaking News

Αντώνης Σαμαράς: “Η Χάγη δεν θα κάνει τους Τούρκους λιγότερο επιθετικούς, μάλλον το αντίθετο..”

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας αναφορά στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, εκτίμησε πως η προσφυγή της χώρας μας στο Δικαστήριο της Χάγης στη βάση των τωρινών συνθηκών, δεν θα λειτουργήσει αποτρεπτικά στην επιθετικότητα της Άγκυρας, αλλά αντίθετα ενδέχεται να την ενισχύσει.

Ο κ. Σαμαράς, μιλώντας στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», είπε πως η προσφυγή σε αυτό το δικαστήριο σημαίνει την εκ των προτέρων συνθηκολόγηση της Ελλάδας σε “συνυποσχετικό”, παρακάμπτοντας με αυτόν τον τρόπο το «Δίκαιο της Θάλασσας», το οποίο η γείτονα δεν έχει υπογράψει.

Παράλληλα, αναφερόμενος στον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ. Ερντογάν είπε πως το νέο δόγμα της Τουρκίας είναι η πραγματοποίηση εξωφρενικών προκλήσεων, τονίζοντας ωστόσο, πως εάν η Ελλάδα πράξει το σωστό, δηλαδή επιδείξει αξιοπιστία, αποφασιστικότητα και εθνική ομοψυχία, τότε η Άγκυρα θα πληρώσει πολύ ακριβά το τίμημα της τουρκικής «υπερ-εξάπλωσης».

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

05 Μαρ 2019 6.38 μμ

Ο Σταύρος Λυγερός, επικεφαλής…

31 Δεκ 2019 2.02 μμ

Νέες εξελίξεις στην Ανατολική…

20 Απρ 2020 11.04 μμ

Ύστερα από δηλώσεις τούρκου…

09 Ιαν 2022 4.58 μμ

Σε πρωτοσέλιδο που κυκλοφόρησε…

06 Ιαν 2022 11.11 πμ

Φαίνεται πως τα πράγματα…

19 Ιαν 2020 12.15 μμ

Ο στρατηγός ε.α. Κωνσταντίνος…