Breaking News

Ποια είναι τα άγνωστα για τους Τούρκους «υπερόπλα» της Ελλάδας σε Αιγαίο & Έβρο που θα κάνουν τη διαφορά – «Οριστικοποιείται» η προμήθεια υπερσύγχρονων τορπιλών από τους Γερμανούς στην Ελλάδα

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι έτοιμο να προχωρήσει σε συμφωνία με εταιρεία γερμανικών συμφερόντων, με σκοπό την απόκτηση τορπιλών βαρέως τύπου, αφού το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εκπροσώπων της εταιρείας, με τις συζητήσεις να βρίσκονται στο τελικό στάδιο και να «κλειδώνει» πολύ σύντομα η συμφωνία.

Υποβρύχια Τύπου 214

Το γεγονός αυτό σημαίνει πως τα υποβρύχια τύπου 214, προσαρμόζοντας το νέο τους οπλισμό, θα αποκτήσουν μεγαλύτερες επιχειρησιακές δυνατότητες στο βυθό του Αιγαίου και της Αν. Μεσογείου, καθώς θα μπορούν, δίχως να γίνονται αντιληπτά, να προσβάλουν τα πλοία του τουρκικού στόλου σε μεγάλη απόσταση, με ακρίβεια και ταχύτητα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας εκτός από τα υποβρύχια κλάσης ”ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ”, που δεν βρίσκονται στη διάθεση των γειτόνων, έχουν προχωρήσει και στην αναβάθμιση των μαχητικών Mirage.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις αρχές του 2020, έπειτα από την υπογραφή της συμφωνίας για την υποστήριξη των μαχητικών αεροσκαφών μας, θα καταφτάσουν στην Τανάγρα τα πρώτα ανταλλακτικά, γεγονός που θα αλλάξει τις  ισορροπίες στο Αιγαίο, διότι τα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη που έχουν εξοπλιστεί με τα βλήματα SCALP και τους αντιπλοϊκούς ΕXOCET, είναι σε θέση ανάληψης αποστολών κρούσεως, επιφέροντας καίρια χτυπήματα στον εχθρό, ενώ διαθέτουν και τη δυνατότητα καθοδήγησης 4 βλημάτων MICA ταυτοχρόνως, απέναντι σε εχθρικά αεροσκάφη.

Παράλληλα, αναγκαία κρίνεται και από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας η άμεση επαναπιστοποίηση του συνόλου των γαλλικών βλημάτων, η οποία έχει επιβραδυνθεί σε μεγάλο βαθμό.

Το σύστημα S-300

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφερθούμε και στο σύγχρονο οπλικό σύστημα S-300 που διαθέτει η χώρα μας, το οποίο διαθέτει συνολικά μεγάλη εμβέλεια, καλύπτοντας κάθε σημείο του Εθνικού Εναέριου Χώρου, «θωρακίζοντας» την αντιαεροπορική μας άμυνα. Το εν λόγω οπλικό σύστημα αγοράστηκε αρχικά από την Κυπριακή Δημοκρατία, ωστόσο, ύστερα από έντονη αντίδραση της Άγκυρας, μεταφέρθηκε και αναπτύχθηκε στην Κρήτη.

Πρόκειται για 2 πυροβολαρχίες S-300 PMU-1 που διαθέτουν 12 εκτοξευτές, 96 βλήματα και έχουν μέγιστη ακτίνα εμπλοκής τα 150 km. Στη βάση αυτού του δεδομένου έχουν ακτίνα κάλυψης μέχρι και τα Δωδεκάνησα, ενώ μπορούν μέσω ραντάρ να λαμβάνουν εικόνα για το τι συμβαίνει ακόμη και απέναντι στα Μικρασιατικά παράλια.

Το σύστημα Patriot

Η Ελλάδα διαθέτει επίσης και το σύστημα Patriot, το οποίο έχει μέγιστο βεληνεκές τα 160 χιλιόμετρα εναντίον πολεμικών αεροσκαφών, αλλά και 20 χιλιόμετρα εναντίον βαλλιστικών πυραύλων. Με άλλα λόγια, αποτελεί την «ασπίδα» των πολεμικών αεροδρομίων στη χώρα μας και βέβαια δεν βρίσκεται στο οπλοστάσιο των γειτόνων μας.

Οι Ρωσικοί TOR-M1 & OSA

Επιπλέον, απροσπέλαστα καθίστανται τα νησιά του Αιγαίου, αλλά και η περιοχή του Έβρου από τους Ρωσικούς TOR-M1 και OSA, που είναι άγνωστοι στην Άγκυρα. Πιο συγκεκριμένα ο Ελληνικός Στρατός έχει στην κατοχή του 25 αυτοκινούμενα συστήματα κατευθυνόμενων βλημάτων TOR-M1 που έχουν μέγιστο βεληνεκές τα 12 χιλιόμετρα, καθώς και 38 αυτοκινούμενα συστήματα κατευθυνόμενων βλημάτων OSA-AK/AKM, με μέγιστο βεληνεκές τα 10 έως 12 χιλιόμετρα.

Τα ελικόπτερα APACHE

Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθούν και τα 28 επιθετικά ελικόπτερα APACHE AH-64A και AH-64D, τα οποία αποτελούν τον «εφιάλτη» των τουρκικών αρμάτων μάχης, ανήκουν στο 1ο & 2ο Τάγμα Επιθετικών Ελικοπτέρων και διαθέτουν τα αντιαρματικά βλήματα HELLFIRE, τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί μόνο εντός των συμμαχικών ασκήσεων του ΝΑΤΟ.

Τέλος, το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό διαθέτει τα πιο σύγχρονα Ταχέα Σκάφη Κατευθυνόμενων Βλημάτων, καθώς και τις πυραυλακάτους SUPER VITA κλάσης ΡΟΥΣΣΕΝ, εφοδιασμένους με πυραύλους ΕXOCET block 3 και εμβέλεια άνω των 180 χιλιομέτρων, αλλά και άρματα μάχης, σαν το LEO 2 HEL, με βεληνεκές που φτάνει τα 5.800 μέτρα και βεβαίως ο στρατός της Τουρκίας δεν διαθέτει.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

20 Φεβ 2020 10.32 πμ

Ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού…

20 Ιαν 2020 8.17 μμ

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός…

09 Απρ 2020 11.33 πμ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.…

12 Δεκ 2019 9.51 πμ

Όπως αναφέρει αλβανικό…

21 Ιαν 2020 11.45 πμ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.…

26 Ιαν 2020 11.59 πμ

Ο Τούρκος Υπουργός εξωτερικών…