Breaking News

Χασάν Ρουχανί: “Το Ιράν & η Τουρκία πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους κατά των ΗΠΑ”

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχανί σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρ.Τ. Ερντογάν, πρότεινε τη δημιουργία συμμαχίας ανάμεσα στην Τεχεράνη και την Άγκυρα, η οποία θα εναντιώνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, καθώς θεωρεί πως η Ουάσινγκτον θα μπορούσε να προχωρήσει στην επανάληψη και άλλων τέτοιων προκλητικών ενεργειών.

Ο Χ. Ρουχανί απηύθυνε κάλεσμα στον Ρ.Τ. Ερντογάν να δράσουν δυναμικά από κοινού, καθώς η αδράνεια ισοδυναμεί με αδυναμία απέναντι στις επιθετικές κινήσεις της υπερδύναμης.

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο η Μόσχα όσο και η Άγκυρα φαίνεται ότι υποστηρίζουν τις δύο αντιμαχόμενες παρατάξεις στη Λιβύη, ο Πούτιν της κυβέρνηση (LNA) του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ και ο Ερντογάν την Κυβέρνηση της Τρίπολης (GNA) του Φαγιέζ Αλ Σαράτζ.

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο χώρες βρίσκονται σε εξέλιξη και εάν επιτευχθούν, θα σημάνει αφενός τη δυνατότητα αποστολής τουρκικών δυνάμεων στην Τρίπολη και αφετέρου την προβολή ισχύος του Ερντογάν, προκειμένου να εγκαταλείψει τη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Πάντως ο Χ. Ρουχανί δεν έλαβε απάντηση από τον Τούρκο Πρόεδρο, καθώς η Άγκυρα αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από σουνίτες, ενώ η Τεχεράνη από σιίτες και ως εκ τούτου, δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει εάν μία τέτοια συμμαχία θα μπορούσε να τελεσφορήσει.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

02 Φεβ 2020 10.19 πμ

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου…

24 Δεκ 2019 11.36 πμ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ…

08 Ιαν 2020 8.27 πμ

Το ιρανικό πρακτορείο…

16 Δεκ 2021 4.28 μμ

«Χαλί φαίνεται να στρώνουν»…

23 Ιαν 2020 1.29 μμ

Ο δημοσιογράφος Παντελής…

24 Δεκ 2021 11.58 πμ

Τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση…