Σημαντικά Νέα

Ο Β. Νετανιάχου επιστρέφει εκτάκτως στο Τελ-Αβίβ και διακόπτει την 3ήμερη επίσκεψή του στην Ελλάδα – Νέα κρίση στο Μεσανατολικό

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου πήρε την απόφαση διακοπής της τριήμερης επίσκεψης στη χώρα μας, που ήταν προγραμματισμένη από τις 2 έως τις 4 Ιανουαρίου, για την υπογραφή του αγωγού «EastMed», και αναχώρησε εσπευσμένα για το Τελ-Αβίβ, λόγω των ραγδαίων εξελίξεων στο Μεσανατολικό και την εξόντωση του Κασίμ Σολεϊμάνι από τις αμερικανικές δυνάμεις.

Η ανησυχία για ανάφλεξη της έντασης στην περιοχή λόγω της δολοφονίας του Ιρανού στρατηγού κ. Σολεϊμάνι, έθεσαν το Τελ-Αβίβ σε κατάσταση συναγερμού, με τις αρμόδιες Αρχές να προχωρούν άμεσα στο κλείσιμοτου Όρους Ερμών για τους επισκέπτες, που βρίσκεται στα σύνορα Συρίας – Λιβάνου, ενώ ο υπουργός Άμυνας της χώρας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με ισραηλινούς αξιωματούχους.

Αξίζει να σημειωθεί πως τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε αμερικανικό χτύπημα σε δύο ιρανικούς στόχους πλησίον της περιοχής του αεροδρομίου της Βαγδάτης στο Ιράκ, σκοτώνοντας συνολικά 10 ανθρώπους, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να επιβεβαιώνουν το θάνατο του στρατηγού της μονάδας «Quds» Κασίμ Σολεϊμάνι.

Από την πλευρά του το Ιράν, δια στόματος του Ιρανού Υπουργού Εξωτερικών Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ, διεμήνυσε πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες κρίνονται εντελώς υπεύθυνες από εδώ και στο εξής για ο,τιδήποτε πρόκειται να συμβεί».

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

29 Δεκ 2019 7.35 μμ

Το ισραηλινό Λεβιάθαν,…

22 Ιαν 2020 11.12 πμ

Ο Κυριάκος Κούσιος, κυβερνητικός…

08 Ιαν 2020 1.13 μμ

Θετικές είναι οι εξελίξεις…

02 Ιαν 2020 4.40 μμ

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης…

19 Ιαν 2020 6.49 μμ

Ο ισραηλινός αναλυτής…

03 Ιαν 2020 6.45 μμ

Ο Οικονομέτρης Γιώργος…