Breaking News

Στ. Λυγερός : “Θα πρέπει να δοθεί Προσοχή στις διατυπώσεις που αφορούν τη Χάγη” (Vid)

Ο επικεφαλής του slpress.gr Σταύρος Λυγερός, αναλυτής και αρθρογράφος, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό 98,4, εξηγώντας πως οι διατυπώσεις που αφορούν τη Χάγη, χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής, καθώς ενδέχεται να υποκρύπτουν στοιχεία κατευνασμού και ενδοτικότητας για ένα κομμάτι του πολιτικού συστήματος, απέναντι σε μία Τουρκία, η οποία θα δεχτεί να βρεθεί στη Χάγη, μόνο στην περίπτωση δικής μας συμφωνίας για εκχώρηση των ελληνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, υπό το πλαίσιο δυσνόητων φραστικών διατυπώσεων αναφορικά με την ελληνική ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα των νησιών μας.

Σημείωσε δε, πως η επέκταση των ναυτικών χωρικών μας υδάτων από 6 σε 12 ναυτικά μίλια συνιστά το κλειδί, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα, πως η Άγκυρα δεν αρκείται πλέον στις αναφορές περί «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο, αλλά μιλάει για τουρκικά νησιά, που έχουν καταληφθεί από Έλληνες.

Ο Σταύρος Λυγερός αναφέρθηκε στο γεγονός πως η Άγκυρα έχει ήδη εξαγγείλει ότι δεν θα διστάσει να ενεργήσει στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελόριζου, του Καρπάθιου, της Κάσου και της Κρήτης, καθώς εκλαμβάνει την επέκταση προς δυσμάς ζωτικό χώρο της. Κατά συνέπεια, η χώρα μας οφείλει να προετοιμάζεται για την ανάληψη του ρόλου δυναμικής «αποτροπής» και όχι να ζει με αυταπάτες ότι μέσω της επίκλησης του «Διεθνούς Δικαίου», θα κατορθώσει να επιβληθεί στην Τουρκία.

Τέλος, πιστεύει πως σε περίπτωση που υπάρξει συνυποσχετικό για την Χάγη, η υπόθεση δεν θα δικαστεί στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, αλλά σε αυτό που θα υποδεικνύει η Ελλάδα και η Τουρκία. Βέβαια, η γείτονα για να δεχτεί ένα τέτοιο συνυποσχετικό, θα θελήσει να γίνει «μοιρασιά» επί των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

04 Δεκ 2019 10.14 πμ

Ο Κωνσταντίνος Γρίβας…

07 Φεβ 2020 9.35 πμ

Ο στρατιωτικός αναλυτής…

16 Φεβ 2020 12.53 μμ

Φόβοι εκφράζονται από…

04 Νοέ 2021 9.15 πμ

Ραγδαίες θα είναι οι εξελίξεις…

12 Ιαν 2020 5.26 μμ

Η Τουρκία είναι ένας «απρόβλεπτος»…

23 Ιαν 2020 3.36 μμ

Ο Γιώργος Κοντογιώργης,…