Σημαντικά Νέα

Κ. Βελόπουλος: “Αν είχατε καλέσει τον Χαφτάρ τον Σεπτέμβριο, δεν θα βρισκόμασταν προ τετελεσμένων..”

Ο Κυριάκος Βελόπουλος πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, σχολίασε την επίσκεψη στην Αθήνα του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ σε ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βελόπουλος χαιρετίζοντας την επίσκεψη του Λίβυου επικεφαλής του Εθνικού Λιβυκού Στρατού (LNA), είπε πως θα έπρεπε να είχε γίνει ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο, καθώς υπήρξε αδικαιολόγητη καθυστέρηση από την πλευρά της ελληνικής ηγεσίας σε όλα τα ζητήματα, περιμένοντας από τις υπόλοιπες χώρες να σώσουν την Ελλάδα.

Παράλληλα, επεσήμανε την ανάγκη για άμεση οριοθέτηση της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης, καθώς η χώρα βρίσκεται σε κίνδυνο, λόγω της ύπαρξης πλούσιων ενεργειακών κοιτασμάτων στην ευρύτερη περιοχή, ενώ η «χρονοκαθυστέρηση» απέναντι σε τέτοια ζητήματα συνιστά «εγκληματικό λάθος».

Ακόμη, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης εκτίμησε πως η νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, δείχνει την «πολυπολικότητα» που υπάρχει, στη βάση της οποίας η Μεγάλη Βρετανία επιχειρεί να γίνει εκ νέου «μεγάλη δύναμη», ενώ επεσήμανε πως η Ελλάδα δεν πρέπει να βρίσκεται διαρκώς πίσω και να μην προσδένεται πλέον στο άρμα της υπερδύναμης, που ονομάζεται Αμερική.

Τέλος, ανέφερε πως αν η κυβέρνηση του LNA είχε προσκληθεί σε προγενέστερο χρόνο στην Αθήνα και είχε ανακηρυχθεί η ελληνική ΑΟΖ, αποβάλλοντας τα φοβικά σύνδρομα του  παρελθόντος, σήμερα η χώρα θα βρισκόταν δικαιωματικά στη Διάσκεψη του Βερολίνου.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

27 Ιούλ 2020 12.50 μμ

Νέο μέτωπο ανοίγει η Άγκυρα…

10 Φεβ 2020 11.46 πμ

Στη γενική συνέλευση του…

06 Φεβ 2020 9.27 πμ

Η Εθνική Εταιρία Πετρελαίου…

09 Ιαν 2020 9.56 μμ

Ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ…

01 Ιαν 2020 10.29 πμ

Ο Αραβικός Σύνδεσμος,…

22 Δεκ 2019 4.40 μμ

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών…