Σημαντικά Νέα

“Θέατρο” οι πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν – Δεν ήθελαν να προκαλέσουν τον Ντ. Τραμπ (Vid)

Νέα δεδομένα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τα τεκταινόμενα στο Ιράν, καθώς αρκετές είναι οι αναφορές στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι πριν από τις πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν, είχε προηγηθεί προειδοποίηση ότι θα «πληγούν» βάσεις στο Ιράκ, που φιλοξενεί και Αμερικανούς στρατιώτες, με σκοπό την ασφαλή απομάκρυνση του προσωπικού. Ήταν η επίθεση των Ιρανών μία «θεατρική παράσταση»;

Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από το Ιράκ, σχετική προειδοποίηση είχε λάβει και το Βερολίνο, με σκοπό την έγκαιρη απομάκρυνση 150 Γερμανών στρατιωτικών εκπαιδευτών των δυνάμεων του Ιράκ. Πάντως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο και το Αμερικανικό Πεντάγωνο να είχε προειδοποιηθεί από μέλη της διπλωματίας για το επικείμενο χτύπημα των Ιρανών.

Όπως επισημαίνει ο δημοσιογράφος του OPEN Σωτήρης Δανέζης, φτάνει στα όρια της παραδοξότητας το γεγονός των μηδενικών απωλειών και τραυματισμών του προσωπικού από το πυραυλικό κύμα των ιρανικών επιθέσεων, καθώς οι 22 βαλλιστικοί πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν δεν «άγγιξαν» ούτε στο ελάχιστο τους 1500 Αμερικανούς στρατιώτες στη βάση «Αλ Άσαντ» και τους υπόλοιπους 3600 της βάσης «Ερμπίλ».

Ως εκ τούτου, εικάζεται πως το χτύπημα των Ιρανών πραγματοποιήθηκε μόνο και μόνο για να προκαλέσει, κατευνάζοντας τους οργισμένους πολίτες του Ιράν εντός της χώρας, στέλνοντας παράλληλα, ένα ηχηρό μήνυμα στην Ουάσινγκτον, δίχως ωστόσο, να προκαλέσει την αντίδραση του Αμερικανού Προέδρου.

Και ενώ συμβαίνουν αυτά την περιοχή της Μέσης Ανατολής, οι αμερικανικές δυνάμεις, που στο σύνολό τους φτάνουν τους 65.000 στρατιώτες, βρίσκονται πλέον σε συναγερμό και επαγρύπνηση και θα αντιδράσουν δυναμικά, εάν δεχτούν απειλή.

Απόσπασμα από το Δελτίο Ειδήσεων OPENEWS, 08.01.2020

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

12 Ιαν 2020 7.12 μμ

Ο Έλληνας Υπουργός εξωτερικών…

27 Ιαν 2020 9.17 πμ

Νέο αεροπορικό ατύχημα…

24 Δεκ 2019 11.36 πμ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ…

22 Απρ 2020 5.41 μμ

Ο αμερικανός πρόεδρος…

09 Ιαν 2020 10.17 πμ

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών…

03 Ιαν 2020 11.42 πμ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις…