Σημαντικά Νέα

Πόσο θα κρατήσει το “Lockdown” στην Ελλάδα..; Οι Πιθανές Ημερομηνίες

Και ενώ οι ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία φαίνεται ότι άρουν σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας του Covid-19, η χώρα μας, στην οποία καταγράφονται πολύ λιγότερα κρούσματα του νέου κορωναϊού, ενδέχεται να αρχίσει την χαλάρωση των μέτρων και την επιστροφή στην κανονικότητα τον μήνα Μάιο.

Οι πληροφορίες αυτή τη στιγμή αναφέρουν πως οι οριστικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν στα τέλη Απριλίου, και θα δοθεί προτεραιότητα στο άνοιγμα των εμπορικών επιχειρήσεων και καταστημάτων την 4η ή την 11η Μαΐου, το οποίο θα προϋποθέτει την αυστηρή τήρηση κανόνων υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους.

Οι σχολικές μονάδες ενδέχεται να επαναλειτουργήσουν μετά την 10η Μαΐου, με προτεραιότητα στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, οι οποίοι είναι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ενώ αναφορικά με το δημοτικό και το γυμνάσιο, θα υπάρξει απόφαση ύστερα από την παρέλευση 15 ημερών και στη βάση των νέων επιδημιολογικών δεδομένων στη χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η επαναλειτουργία των δικαστηρίων θα πραγματοποιηθεί εντός Μαΐου, όπως και των δημόσιων υπηρεσιών του κράτους, όπως επί παραδείγματι, είναι οι εφορίες.

Αναφορικά με το άνοιγμα των μπαρ, εστιατορίων και καφετεριών, προς το παρόν δεν υπάρχει σαφής χρονικός προσδιορισμός, αλλά σε κάθε περίπτωση η επαναλειτουργία τους θα συνοδεύεται από την εφαρμογή αυστηρών πρωτοκόλλων με την αξιοποίηση αποκλειστικά εξωτερικών χώρων και της πιστής τήρησης αποστάσεων ασφαλείας.

Τέλος, με την έναρξη του θέρους αναμένεται να γίνει το άνοιγμα για το κοινό των πολιτιστικών χώρων και των μουσείων, αλλά και των αθλητικών εγκαταστάσεων, ενώ μέχρι και την 15η Ιουλίου υπάρχει η σκέψη επαναλειτουργίας των εποχικών ξενοδοχείων και των τουριστικών καταλυμάτων.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

14 Απρ 2020 1.47 μμ

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος,…

23 Απρ 2020 10.56 πμ

Ο Μάικ Πομπέο, υπουργός…

29 Μαρ 2020 12.23 μμ

Ο Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι,…

11 Απρ 2020 11.14 πμ

Και ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες…

10 Απρ 2020 4.25 μμ

Τη στιγμή που η πανδημία…

22 Απρ 2020 8.25 μμ

Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης…