Σημαντικά Νέα

“Τελειώνουν τα ψέματα” για τον Ερντογάν: Ο Συριακός Στρατός πλησιάζει στο Ιντλίμπ

Του Νίκου Χειλαδάκη

Μεγάλες απώλειες σε έμψυχο δυναμικό μετρά η Τουρκία στην περιοχή του Ιντλίμπ της Συρίας, καθώς το τελευταίο διάστημα τουρκικές, αλλά και φιλοτουρκικές ισλαμιστικές δυνάμεις έχουν δεχτεί πλήγματα από το συριακό στρατό του Άσαντ, ο οποίος έχει την υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας.

Στο πλευρό του Συριακού Στρατού μάχονται και ιρανοί στρατιώτες, αλλά και η Χεζμπολάχ του Λιβάνου, χτυπώντας αδιακρίτως θέσεις τουρκικών φυλακίων στην περιοχή, που καλύπτουν τους Τζιχαντιστές, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο «Anadolu».

Από την άλλη πλευρά, η Ρωσία εξακολουθεί να υποστηρίζει πως η Δαμασκός έχει κάθε δικαίωμα ανακατάληψης των εθνικών εδαφών της, εξοντώνοντας και τον τελευταίο θύλακα των ισλαμιστών μαχητών, ενώ δεν παρέλειψε να κατηγορήσει την Ουάσινγκτον ότι τους υποβοηθάει, προκειμένου να ασκήσει πίεση στους Σύριους και τους Ρώσους, που επιχειρούν στην περιοχή.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν προειδοποίησε πως εάν δεν τερματιστούν οι εχθροπραξίες του Συριακού Στρατού στην Ιντλίμπ, τότε η Άγκυρα θα επιχειρήσει στρατιωτική εισβολή, ενώ την ίδια στιγμή τουρκικές δυνάμεις συσσωρεύονται στα σύνορα με την Συρία. Το γεγονός όμως αυτό ενδέχεται να φέρει την Τουρκία αντιμέτωπη με την Ρωσία.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

29 Νοέ 2019 3.56 μμ

Αδιαμφισβήτητα η γειτονική…

21 Ιούλ 2020 7.19 μμ

«Με το δάχτυλο στη σκανδάλη»…

01 Ιαν 2020 10.01 μμ

Όταν το ΝΑΤΟ επενέβη το…

15 Φεβ 2020 11.32 πμ

Ο πρώην Υπουργός Άμυνας,…

04 Μαρ 2019 2.01 μμ

Ο γεω-στρατηγικός αναλυτής…

08 Μαρ 2019 1.34 μμ

Ο Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων…