Breaking News

Μαχητικά F-35 “Αν τα αποκτήσει η Ελλάδα, θα ισοδυναμεί με την πιο μεγάλη καταστροφή εξωτερικής & αμυντικής πολιτικής της Τουρκίας”

«Το φυσάνε και δεν κρυώνει» στην Άγκυρα το ενδεχόμενο της απόκτησης από την Ελλάδα stealth μαχητικών αεροσκαφών 5ης γενιάς F-35, καθώς αυτό θα ενισχύσει την υπεροπλία μας, γέρνοντας την πλάστιγγα εις βάρος της γείτονος, ιδιαίτερα δε μετά και την αγορά των γαλλικών Rafale.

Οι Τούρκοι φαίνεται πως «είχαν τα F-35 στην αγκαλιά τους», ωστόσο κλώτσησαν την ευκαιρία, λόγω των λανθασμένων χειρισμών της κυβέρνησης Ερντογάν.

Πάντως σύμφωνα με την ανταπόκριση του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ και του Μανώλη Κωστίδη από την Κωνσταντινούπολη, Τούρκοι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως μία τέτοια αρνητική εξέλιξη θα ισοδυναμούσε με μεγάλη καταστροφή στην εξωτερική και αμυντική πολιτική της Άγκυρας, ενώ η απόκτηση των ρωσικών S-400 θα αποδεικνυόταν εξίσου καταστροφική.

Πρόσθεσαν δε πως «Η Ελλάδα έκανε μεγάλη τρίπλα εξωτερικής πολιτικής και τώρα κάνει στην αμυντική πολιτική».

Ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής τόνισε την ανάγκη ένταξης της χώρας μας στην «οικογένεια των F-35», λέγοντας πως η συζήτηση που γίνεται σήμερα είναι ίδια με εκείνη που γινόταν πριν χρόνια, για το εάν θα έπρεπε η Ελλάδα να ενταχθεί στην οικογένεια των F-16.

Εξήγησε δε πως το μαχητικό F-35 δεν συνιστά ένα απλό οπλικό σύστημα, αλλά ένα «πολύ-εργαλείο», δηλαδή μία πλατφόρμα οπλικών συστημάτων από την οποία μπορεί κάποιος να διαχειριστεί το σύνολο των όπλων που διατίθενται σε αέρα, ξηρά και θάλασσα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η γείτονα Τουρκία δεν συνιστά απειλή μονάχα για μία περιοχή ή ένα νησί, αλλά συνολικά εναντίον του τρόπου ζωής μας και επιδιώκει την επαναφορά στη σφαίρα επιρροής της των χωρών που παλιά της ανήκαν.

Ως εκ τούτου, η Άγκυρα επιχειρεί διαρκώς να έχει λόγο για τις αμυντικές προμήθειες της Ελλάδας, ποιοι θα επισκεφτούν τα νησιά μας ή με ποιους θα συνάψουμε διεθνείς συμφωνίες.

Πάντως οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέφεραν πως «αν η Ελλάδα παραγγείλει σήμερα F-35, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε αύριο το πρόγραμμα. Ωστόσο, το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος είναι πενταετές και περιλαμβάνει τόσο την κατασκευή των αεροσκαφών όσο και την εκπαίδευση των Ελλήνων πιλότων στις ΗΠΑ».