Σημαντικά Νέα

Η Τουρκία “καίγεται” για εκεχειρία στη Λιβύη – Γιατί είπε “Όχι” ο στρατάρχης Χαφτάρ στον Ερντογάν

Σφοδρή ήταν η αντίδραση της Τουρκίας στην άρνηση του επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) Χαλίφα Χαφτάρ, της υπογραφής της συμφωνίας «εκεχειρίας» και κατάπαυσης του πυρός στη χειμαζόμενη Λιβύη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν απέστειλε «αυστηρό μήνυμα» στο στρατάρχη, προειδοποιώντας τον πως «θα του δώσει ένα μάθημα, εάν δεν τερματιστούν οι στρατιωτικές επιθέσεις στην περιοχή».

Παράλληλα, τόνισε ότι θα είναι παρών στη Διάσκεψη της 19ης Ιανουαρίου, η οποία θα λάβει χώρα στο Βερολίνο, με σκοπό την ειρηνική επίλυση της εμφύλιας σύγκρουσης ανάμεσα στις δύο αντιμαχόμενες παρατάξεις.

Ακολούθως, ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε πως η κίνηση του Χαφτάρ να απέχει από τις διαπραγματεύσεις στη Μόσχα, φανερώνει τις πραγματικές του προθέσεις, που είναι η συνέχιση των πολεμικών συγκρούσεων.

Ωστόσο, το πρακτορείο της Λιβύης «Al-Arabiya» ανέφερε πως η ξαφνική αποχώρηση του Χαφτάρ, που οδήγησε σε «ναυάγιο» τη διαδικασία για «εκεχειρία» στην Τρίπολη, οφείλεται στην «τουρκική παρεμβατικότητα» στην περιοχή, η οποία θα νομιμοποιούταν σε περίπτωση υπογραφής της συμφωνίας.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

12 Δεκ 2019 9.51 πμ

Όπως αναφέρει αλβανικό…

19 Ιαν 2020 3.20 μμ

Ο Μπασίρ αλ-Σέιχ, ηγέτης…

17 Ιαν 2020 11.40 πμ

Η Τουρκία φάνηκε να ενοχλείται…

17 Ιαν 2020 11.01 πμ

Ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ…

23 Ιαν 2020 8.35 πμ

Καθώς οι εξελίξεις στο…

09 Ιαν 2020 9.31 πμ

Τόσο η Ιταλία όσο και η…