Σημαντικά Νέα

Επιστρέφει το Oruc Reis για έρευνες υδρογονανθράκων στην Κρήτη..;

Η τουρκική εφημερίδα «Yeni Safak», η οποία πρόσκειται προς τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ. Ερντογάν, ανέφερε πως ύστερα από την ανάρτηση των συντεταγμένων που προέκυψαν από το τουρκο-λιβυκό σύμφωνο του περασμένου Νοεμβρίου από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, το τουρκικό πλοίο Oruc Reis θα πραγματοποιήσει έρευνες στην περιοχή ανατολικά της Κρήτης, ήτοι εντός της ελληνικής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης.

Το γεγονός αυτό δεν αφήνει πολλά περιθώρια αντίδρασης στην ελληνική κυβέρνηση, καθώς η διεξαγωγή σεισμικών ερευνών και γεωτρήσεων, θα σηματοδοτήσει την ανακήρυξη της τουρκικής ΑΟΖ στην περιοχή.

Η τουρκική εταιρεία πετρελαίου, αφού λάβει άδεια για έρευνες στα ανατολικά της Κρήτης, θα ξεκινήσει τις γεωτρήσεις εντός του 2020.

Αδιαμφισβήτητα, η «Yeni Safak» απηχεί τις πραγματικές προθέσεις και βλέψεις της Τουρκίας και του Ερντογάν για την περιοχή της Μεσογείου, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που το Oruc Reis εισβάλλει εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικές εβδομάδες εισήλθε στην εν λόγω περιοχή, σημάνοντας συναγερμό στο ελληνικό Πεντάγωνο, το οποίο απέστειλε την φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», προκειμένου να παρακολουθήσει τις κινήσεις του τουρκικού σκάφους.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

05 Μαρ 2020 9.17 πμ

Η Τουρκία ετοιμάζεται…

15 Απρ 2020 12.33 μμ

Ενώ λίγο πριν την έξαρση…

14 Ιαν 2020 6.18 μμ

Ο Σωτήρης Σέρμπος, επίκουρος…

21 Δεκ 2019 11.10 πμ

Στην εκπομπή LEADERS στις…

06 Φεβ 2020 1.54 μμ

Ο Μουσταφά Ακιντζί, υποψήφιος…

07 Φεβ 2020 9.20 πμ

Ο Ιμπραχίμ Καλίν, εκπρόσωπος…