Breaking News

Δοκιμή όπλου “Solid Static Laser” από το ΠΝ των ΗΠΑ

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ανακοίνωσε τη δοκιμή ενός όπλου λέιζερ υψηλής ενέργειας που χρησιμοποιήθηκε για να καταστρέψει ένα πλωτό drone, στον Κόλπο του Άντεν, την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2021.

Σύμφωνα με την  ανακοίνωση του Πέμπτου Στόλου των ΗΠΑ, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ δοκίμασε με επιτυχία ένα όπλο λέιζερ, τοποθετημένο στο πολεμικό πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων USS Portland (LPD 27) σε εκπαιδευτικό στόχο στα νερά του Κόλπου του Άντεν.

Κατά την επίδειξη το εν λόγω όπλο (Solid State Laser- Technology Maturation Laser Weapons System Demonstrator- LWSD- Mark 2 MOD 0) χρησιμοποιήθηκε επιτυχώς εναντίον ενός στατικού στόχου επιφανείας.

Υπενθυμίζεται πως το USS Portland είχε προχωρήσει σε δοκιμή του όπλου λέιζερ με επιτυχία κατά το παρελθόν εναντίον ενός μικρού drone στον Ειρηνικό Ωκεανό τον Μάιο του 2020.

Αξίζει να σημειωθεί πως το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό ενδιαφέρεται για τη χρήση των όπλων λέιζερ για σκοπούς προστασίας σκαφών από μικρά ταχύπλοα ή μη επανδρωμένα σκάφη.

Μάλιστα στον Κόλπο του Άντεν θεωρείται πως διαρκώς αυξάνεται η απειλή τόσο από επανδρωμένα όσο και από μη επανδρωμένα συστήματα, όπως τηλεχειριζόμενα σκάφη ή drones με εκρηκτικά που χρησιμοποιούν οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες Χούθι στην Υεμένη.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα