Breaking News

Ντόναλντ Τραμπ: “Θα πλήξουμε 52 στόχους στο Ιράν, εάν…”

Δεν πρόλαβε να ξεκινήσει η νέα χρονιά και ο Πρόεδρος της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε μέσω του κοινωνικού δικτύου «Twitter», πως οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη οριστικοποιήσει 52 στόχους στη χώρα του Ιράν, οι οποίοι αντιστοιχούν στον αριθμό των 52 ομήρων της αμερικανικής πρεσβείας στην Τεχεράνη, συμβάν που έλαβε χώρα το 1979.

Σε περίπτωση επίθεσης της Ισλαμικής Δημοκρατίας είτε σε Αμερικάνους είτε σε αμερικανικούς πόρους ως αντίποινα για τη δολοφονία του υποστράτηγου Κασίμ Σουλεϊμανί της δύναμης «Quds», η απάντηση των ΗΠΑ θα είναι άμεση.

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχτεί το θράσος της Τεχεράνης ότι θα στοχοποιήσει την υπερδύναμη και ως εκ τούτου, οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν ήδη «λοκάρει» 52 εγκαταστάσεις στο Ιράν, οι οποίοι αποτελούν στόχους υψηλού επιπέδου τόσο για την ίδια τη χώρα όσο και για τον πολιτισμό της και θα δεχτούν γρήγορο και σκληρό πλήγμα, εάν το Ιράν προχωρήσει σε επιθετικές ενέργειες.

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, ο οποίος χαρακτήρισε τον αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο ως ένα «αλαζόνα κλόουν, μεταμφιεσμένο σε διπλωμάτη», επειδή νωρίτερα είχε προβεί στη δημοσιοποίηση στο λογαριασμό του στο «Twitter» ενός σύντομου βίντεο 22 δευτερολέπτων, που απεικόνιζε ιρακινούς διαδηλωτές να χορεύουν από χαρά στο δρόμο ύστερα από την εξόντωση του Ιρανού υποστράτηγου Κ. Σουλεϊμανί.

Ο κ. Μ.Τ. Ζαρίφ απάντησε, τονίζοντας πως «το τέλος της εποχής της φθοροποιού παρουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών στη δυτική Ασία μόλις ξεκίνησε».