Breaking News

Η Ελλάδα «ανακηρύσσει» τριπλή ΑΟΖ και ο Ρ.Τ. Ερντογάν ετοιμάζεται να γράψει “έπος” με το στρατό του

Το κοινοβούλιο της Τουρκίας ενέκρινε το νομοσχέδιο για την αποστολή στρατού στην περιοχή της Λιβύης, και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν απηύθυνε κάλεσμα στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Οθωμανού ναυάρχου του 16ου αιώνα Χ. Μπαρμπαρόσα, ο οποίος είχε κατορθώσει να επιβληθεί στην κεντρική και ανατολική Μεσόγειο, νικώντας τους στόλους της Δύσης.

Ο κ. Ερντογάν ανέφερε πως «προχωρούμε ένα βήμα παραπέρα με την Κυβέρνηση της Λιβύης με το στρατό μας, για να γράψουμε ένα νέο έπος στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως ακριβώς έκανε και ο Χ. Μπαρμπαρόσα».

Αξίζει να σημειωθεί πως το όνομα του Χ. Μπαρμπαρόσα συνδέεται με τις σφαγές που διέπραξε σε ελληνικά νησιά, όπως στην Κέρκυρα και την Αστυπάλαια, στις Κυκλάδες, στις Σποράδες ή στα Κύθηρα, στη Σικελία, στη Βόρειο Αφρική, αλλά και με τα σκλαβοπάζαρα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, τα οποία προμήθευε διαρκώς με τη λεία του.

Ίσως η αντίστροφη μέτρηση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας έχει ξεκινήσει, καθώς η ανακήρυξη της τριπλής ΑΟΖ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ αποτελεί την ηχηρή «απάντηση» απέναντι στις πειρατικές κινήσεις της Άγκυρας, η οποία ονειρεύεται την επανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Η Ελλάδα λοιπόν, ανακηρύσσει ΑΟΖ, ενώ η Κυπριακή Δημοκρατία και το Τελ-Αβίβ την αποδέχονται, οριστικοποιώντας το πέρασμα του αγωγού του «EastMed» δυτικώς της κυπριακής ΑΟΖ.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

24 Ιαν 2020 9.12 πμ

Ο Κουντρέτ Οζερσάι, «Υπουργός…

24 Δεκ 2019 11.13 πμ

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας…

13 Φεβ 2020 9.25 πμ

Ο Άγγελος Συρίγος, καθηγητής…

20 Ιαν 2020 8.58 πμ

Ο Κεμάλ Κιλιντσάρογλου,…

08 Ιαν 2020 8.17 μμ

Στη σημερινή επίσκεψη…

06 Ιαν 2023 3.59 μμ

Νέο περιστατικό μεταξύ…