Breaking News

Ουκρανία: Μεγάλη Πυρκαγιά μόλις ένα χιλιόμετρο από τον πυρηνικό σταθμό του Τσέρνομπιλ

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες για περισσότερο από μία εβδομάδα εξακολουθεί να μαίνεται η πυρκαγιά στην Ουκρανία, η οποία απέχει μόλις ένα χιλιόμετρο από τον ανενεργό πυρηνικό σταθμό του Τσέρνομπιλ.

Όπως ανέφερε η ρωσική «Greenpeace» τα επίπεδα της ραδιενεργούς ακτινοβολίας είναι αρκετά υψηλά, ενώ η φωτιά κινείται απειλητικά προς τα απομεινάρια του σταθμού.

Στο σημείο έχουν σπεύσει από την 4η Απριλίου πυροσβεστικές δυνάμεις, με περισσότερους από 300 πυροσβέστες, οι οποίοι επιχειρούν νυχθημερόν, προκειμένου να θέσουν υπό τον έλεγχό τους την πυρκαγιά, με την παράλληλη συνδρομή 6 ελικοπτέρων και αεροπλάνων.

Σύμφωνα με τον Ρασίντ Αλίμοφ, επικεφαλής των προγραμμάτων ενέργειας της ρωσικής Greenpeace, η πυρκαγιά όταν ενισχύεται από τους ανέμους, ενδέχεται να συμβάλει στη διασπορά ραδιονουκλειδίων, τα οποία εκπέμπουν ακτινοβολία, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως η φωτιά που πλησιάζει εγκαταστάσεις πυρηνικής ενέργειας συνιστά έναν μεγάλο κίνδυνο.

Υπαίτιος της πυρκαγιάς ήταν ένας 27χρονος, ο οποίος, αφού συνελήφθη, είπε πως έβαλε τη φωτιά «για πλάκα».

Δείτε το βίντεο:

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

12 Ιούν 2025 10.47 πμ

Νέος γύρος καταστροφικών…

11 Μαρ 2022 9.34 μμ

Νέες κυρώσεις κατά της…

26 Δεκ 2021 5.14 μμ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας,…

30 Μάι 2025 8.50 πμ

Σύμφωνα με μια αποκαλυπτική…

08 Ιούν 2025 9.25 μμ

Η ένταση στο ουκρανικό…

19 Ιούλ 2025 12.10 μμ

Η πολιτική δυναμική μεταξύ…