Σημαντικά Νέα

Κορωναϊός: Οι Ιταλοί υποδέχονται τους Ρώσους με ρωσικές σημαίες και τον εθνικό ύμνο (Vid)

Το Eurogroup της 9ης Απριλίου έληξε με συμφωνία – υποχώρηση της Ιταλίας απέναντι στην Γερμανία, η οποία θα προσφέρει οικονομική βοήθεια στη χώρα, με σκοπό την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας από τον Covid-19.

Ωστόσο, ο ιταλικός λαός, αλλά και το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει την σημαντική βοήθεια που έλαβε από τη Ρωσία, αυτές τις κρίσιμες ώρες για την καταπολέμηση του ιού.

Μάλιστα, ένα βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στο Twitter, δείχνει καθαρά πως οι Ιταλοί ιατροί εντός νοσοκομείου σήκωσαν τη σημαία της Ρωσίας, ενώ τα μεγάφωνα έπαιζαν τον εθνικό ύμνο τη στιγμή υποδοχής των ρώσων συναδέλφων τους.

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει την αγάπη των Ιταλών απέναντι στους Ρώσους, το οποίο ενδεχομένως να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις μετέπειτα γεωπολιτικές εξελίξεις ύστερα από το πέρας της πανδημίας. Σε αυτό θα πρέπει να προστεθεί πως ακόμη και οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν την συνδρομή των Ρώσων, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα.

Ίσως η δυσαρέσκεια των Ιταλών απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση να διευρυνθεί περαιτέρω, όταν γίνει γνωστό πως η οικονομική βοήθεια από την ισχυρή Γερμανία αφορά μονάχα την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών της Ιταλίας  και όχι την ενίσχυση της οικονομίας της.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

03 Ιαν 2020 1.09 μμ

Ο Κωνσταντίνος Φίλης,…

11 Απρ 2020 4.43 μμ

Οι αρχές της Ρωσίας εκτέλεσαν…

17 Απρ 2020 12.16 μμ

Μία ομάδα από Γάλλους…

26 Ιαν 2020 1.46 μμ

Ο Ρώσος Σεργκέι Γκράμπτσουκ,…

18 Νοέ 2020 10.19 πμ

Εμπιστευτική έκθεση του…

25 Μαρ 2020 11.56 πμ

Ο κ. Κωνσταντίνος Φίλης…