Σημαντικά Νέα

Εγκρίθηκε από την Αλβανική Βουλή νέα στρατιωτική συμφωνία με την Τουρκία

Νέο μέτωπο ανοίγει η Άγκυρα στα βόρεια σύνορα της χώρας μας, καθώς το Αλβανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε μεγάλη στρατιωτική αμυντική συμφωνία με την Τουρκία, με συντριπτική πλειοψηφία (105 Ναι), (4 Όχι) και (4 αποχές).

Η εν λόγω συμφωνία συνεργασίας καθορίζει την οικονομική βοήθεια προς τα Τίρανα, η οποία ανέρχεται στα 2,3 εκατομμύρια δολάρια, με σκοπό την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών τουρκικής προέλευσης στο 100% για στρατιωτικούς σκοπούς.

Η βουλευτής Elona Gjebrea, δήλωσε ότι το αλβανικό κοινοβούλιο έχει εγκρίνει 26 στρατιωτικές συμφωνίες και πρωτόκολλα με την Τουρκία από το 1998, ενώ έχει υποστηρίξει με σθένος την Αλβανία σε ποικίλους τομείς, όπως εκείνου του στρατιωτικού εφοδιασμού για το πρόγραμμα Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας.

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την συνδρομή της Τουρκίας στις δύσκολες στιγμές του σεισμού που χτύπησε την Αλβανία και την αισιοδοξία της πως η εν λόγω υποστήριξη θα συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων των Τιράνων.

Ως εκ τούτου, η Αλβανία ετοιμάζεται να δεχτεί μεγάλες ποσότητες τουρκικού οπλισμού, ενώ θα εξαρτηθεί οικονομικά και στρατιωτικά από την Άγκυρα.

Ας μην ξεχνάμε πως ήδη έχει ολοκληρωθεί μία καινούρια βάση υποβρυχίων στο Δυρράχιο μέσω τουρκικής χρηματοδότησης, προκειμένου να επιχειρούν από εκεί τα υποβρύχια της Τουρκίας.

Παράλληλα, η Άγκυρα μπορεί να κάνει χρήση και της ναυτικής βάσεως του Αυλώνα, ώστε μέσω ναυστάθμου να μπορεί να ελλιμενίζει τα δικά της πολεμικά πλοία.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

07 Ιούλ 2020 11.16 πμ

Μεγάλες μονάδες επιφανείας…

24 Ιαν 2020 9.49 πμ

Ύστερα από τις δηλώσεις…

24 Δεκ 2019 11.36 πμ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ…

20 Ιαν 2020 7.49 μμ

Ο καθηγητής γεωπολιτικής…

01 Ιαν 2020 10.29 πμ

Ο Αραβικός Σύνδεσμος,…

20 Φεβ 2020 10.00 πμ

Ο Γιώργος Λυκοκάπης, αρθρογράφος…