Σημαντικά Νέα

Έκτακτη Ανακοίνωση Αραβικού Συνδέσμου: «Να εμποδιστούν οι παρεμβάσεις της Τουρκίας στη Λιβύη»

Ο Αραβικός Σύνδεσμος, σε έκτακτη συνεδρίασή του για τα τεκταινόμενα στην περιοχή της Λιβύης και για την υπογραφή του πρόσφατου Μνημονίου Συναντίληψης Άγκυρας και Τρίπολης, η οποία προβλέπει και στρατιωτική συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες, ανακοίνωσε πως «οι παρεμβάσεις στη Λιβύη θα πρέπει να εμποδιστούν και να μην διευκολυνθεί η άφιξη εξτρεμιστών μαχητών στην περιοχή, γεγονός το οποίο θα λειτουργήσει αποσταθεροποιητικά για τις γειτονικές χώρες».

Η Τουρκία αποστέλλει διαρκώς εξτρεμιστικά στοιχεία στη Λιβύη από την περιοχή της Συρίας για να θυσιαστούν, ωστόσο, εκπρόσωπος του «Ελεύθερου» Συριακού Στρατού (FSA), που αποτελείται από Σύρους αντικαθεστωτικούς αντάρτες, που λαμβάνουν υποστήριξη από την Άγκυρα, διέψευσε κατηγορηματικά το γεγονός.

Πρέπει να σημειωθεί πως Σύροι μαχητές, έχοντας υπογράψει ατομικές συμβάσεις με την Τουρκία έναντι 2.000 δολαρίων το μήνα, προκειμένου να προσφέρουν υπηρεσίες ως «σωματοφύλακες» μίας εταιρείας τουρκικών συμφερόντων, θα προστατέψουν τις βάσεις των τουρκικών δυνάμεων στη Λιβύη. Με άλλα λόγια, θα κληθούν να συμμετάσχουν στις επικείμενες μάχες εναντίον της κυβέρνησης του LNA του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

16 Απρ 2020 12.44 μμ

Ο Τζιχάτ Γιαϊτζί, ο «αρχιτέκτονας»…

10 Ιαν 2020 12.00 μμ

Ο πρωθυπουργός της χώρας…

10 Απρ 2020 12.09 μμ

Το Κατάρ μέσω του κρατικού…

22 Δεκ 2019 4.40 μμ

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών…

22 Φεβ 2020 7.13 μμ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας…

20 Ιαν 2020 11.35 πμ

Τα Μέσα Ενημέρωσης της…