Breaking News

ΤΟΥΡΚΙΑ: «Θα απαντήσουμε ακαριαία στην παραμικρή επίθεση»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας, καθώς ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι σε περίπτωση επίθεσης σε ένα από τα μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, η απάντηση του ΝΑΤΟ θα είναι ακαριαία.

Πιο αναλυτικά, ο Τσαβούσογλου είπε πως η Τουρκία δεν έχει την πρόθεση να εισέλθει σε σύγκρουση, ωστόσο, είναι έτοιμη να εκπληρώσει πλήρως τις υποχρεώσεις της απέναντι στους συμμάχους του ΝΑΤΟ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, καθώς επέστρεφε στην Τουρκία ύστερα από μια επίσκεψη στη Βενεζουέλα, που ήταν ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας του στη Λατινική Αμερική, ρωτήθηκε για τις προμήθειες του ΝΑΤΟ και είπε:

«Η θέση του ΝΑΤΟ είναι σαφής. Δεν θα εμπλακούμε στη σύγκρουση για την Ουκρανία, αλλά εάν υπάρξει έστω και η παραμικρή επίθεση σε οποιονδήποτε σύμμαχο, θα δώσουμε την απαραίτητη απάντηση».

Αξίζει να σημειωθεί πως η Τουρκία όλο αυτό το διάστημα επιχειρεί να κρατήσει μία ουδέτερη στάση αναφορικά με τη ρωσο-ουκρανική σύγκρουση, ακόμη και αν προμηθεύει με στρατιωτικό εξοπλισμό το Κίεβο ή απαγορεύοντας την είσοδο ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών να περνούν από τον εναέριο χώρο της.

Πάντως αν προκύψει επίθεση σε συμμάχους του ΝΑΤΟ, σίγουρα δεν θα εμπλακεί μόνο η Τουρκία, αλλά και όλες οι χώρες, γεγονός που θα σημάνει την γενικευμένη εμπλοκή της Δύσης με την Μόσχα, η οποία ενδέχεται να οδηγήσει σε νέα πολεμικά επεισόδια στη γηραιά ήπειρο.