Σημαντικά Νέα

Κ. Μητσοτάκης: “Η Ευρώπη πρέπει να επιδείξει “μεγαλύτερη προσοχή” για όσα συμβαίνουν στη δική μας γειτονιά..”

Ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνομιλία του που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο politiko, αναφέρθηκε στο ζήτημα της Λιβύης, εκτιμώντας πως η Ελλάδα αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος στη βορειοαφρικανική χώρα, ξεκαθαρίζοντας πως επιθυμεί να συμμετάσχει στις συζητήσεις της Ε.Ε. και της Διεθνούς Κοινότητας για όσα συμβαίνουν στην περιοχή της.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως η Ελλάδα είναι ο πιο κοντινός γείτονας της Λιβύης, που εγγυάται την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής, καθώς το «Μνημόνιο Συναντίληψης» ανάμεσα στην Άγκυρα και την Τρίπολη, εκτός του ότι είναι «άκυρο» και «παράνομο», δυναμιτίζει περαιτέρω την ένταση στη Μεσόγειο.

Ακόμη, ανέφερε πως οι προκλητικές τουρκικές ενέργειες στη Λιβύη δεν αποτελούν το μοναδικό περιστατικό, αφού την ίδια στιγμή παραβιάζονται κατάφωρα τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, με την αποστολή ερευνητικών σκαφών στα θαλάσσια οικόπεδα νοτίως του νησιού και εντός της Κυπριακής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης.

Ως εκ τούτου, «αποτελεί χρέος της Ευρώπης να επιδείξουν μεγαλύτερη προσοχή σε αυτά που συμβαίνουν και στη δική μας γειτονιά», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την μη συμμετοχή της χώρας στη Διάσκεψη του Βερολίνου, που πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιανουαρίου υπό την παρουσία των Μεγάλων Δυνάμεων είπε πως ήταν «ένα λάθος», το οποίο ωστόσο, δεν θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στις σχέσεις της Ελλάδας και της Γερμανίας.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

20 Ιαν 2020 9.38 πμ

Ο Άχμεντ Χάφεζ, εκπρόσωπος…

21 Ιαν 2020 12.28 μμ

Ο Γιώργος Καπόπουλος,…

17 Ιαν 2020 4.04 μμ

Η γερμανική εφημερίδα…

14 Απρ 2020 1.33 μμ

Σε οικονομική συμφωνία…

17 Ιαν 2020 11.19 μμ

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης…

06 Φεβ 2020 12.32 μμ

Ο Ζαχαρίας Μίχας, διευθυντής…