Breaking News

Γιάνης Βαρουφάκης: «Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη τις Ηνωμένες Πολιτείες»

Ο πρόεδρος του κόμματος ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, με αφορμή την πρόσφατη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η χώρα «δεν χρειάζεται απολύτως τίποτα από τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ο κ. Βαρουφάκης εκτίμησε πως η χώρα μας θα πρέπει να αποδεσμευτεί πλήρως από την Ουάσινγκτον και να προχωρήσει «μόνη» της, απέχοντας από τις οποιεσδήποτε περιφερειακές συγκρούσεις που αυτό το διάστημα λαμβάνουν χώρα στην ταραγμένη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Παράλληλα, σημείωσε πως είναι αναγκαίο η Ελλάδα να πράξει το επόμενο, κρίσιμο βήμα απελευθέρωσης από τη μέγγενη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και του χρέους, δίχως να τρέφει αυταπάτες ότι κάποτε θα μπορέσει να προχωρήσει προς την αποπληρωμή του στους δανειστές.

Η συνέντευξη του Γ. Βαρουφάκη έλαβε χώρα τη στιγμή που ο Έλληνας πρωθυπουργός επιχειρούσε να προσδέσει τη χώρα στο «αμερικανικό άρμα», δίνοντας στην Ουάσινγκτον την υπόσχεση για αγορά στρατιωτικού εξοπλιστικού υλικού στο εγγύς μέλλον και αποχωρώντας ουσιαστικά με «αδειανά τα χέρια», δίχως να κατορθώσει να διασφαλίσει το ελάχιστο.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

03 Φεβ 2022 8.05 μμ

Την αντίδραση της Ρωσικής…

08 Ιαν 2020 9.20 πμ

Ο βομβαρδισμός των στρατιωτικών…

22 Απρ 2020 5.41 μμ

Ο αμερικανός πρόεδρος…

26 Ιαν 2020 11.59 πμ

Ο Τούρκος Υπουργός εξωτερικών…

09 Ιαν 2020 1.20 μμ

Η πρόσφατη εκτέλεση του…

08 Ιαν 2020 9.47 πμ

Ο Αμερικανός Πρέσβης στην…