Σημαντικά Νέα

Τουρκία προς Χαφτάρ: “Εάν καταληφθεί η Τρίπολη, θα στείλουμε όλες τις δυνάμεις μας..”

Συνεχείς είναι οι εξελίξεις αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στη Λιβύη, ιδιαίτερα μετά την άρνηση του καλέσματος για «εκεχειρία» της Μόσχας και της Άγκυρας από το στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Τουρκίας.

Αξιωματούχοι της Άγκυρας άφησαν σκοπίμως να «διαρρεύσουν» πληροφορίες ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση του Χαφτάρ δεν υποχωρήσει και συνεχίσει την προέλασή της προς την Τρίπολη, η Τουρκία δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει το σύνολο των δυνάμεών της, κινητοποιώντας τις ναυτικές της δυνάμεις, τις αεροπορικές, καθώς και τις δυνάμεις ξηράς.

Πάντως ο Χ. Χαφτάρ δεν πρόκειται να «κάνει πίσω», καθώς έχει θέσει ως πρωταρχικό του στόχο την «εξάλειψη» όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων, που στηρίζουν την Κυβέρνηση της Εθνικής Ενότητας της Τρίπολης (GNA), για την επαναφορά της δημοκρατίας και της πολιτικής σταθερότητας στην περιοχή.

Παράλληλα, «χαιρέτισε» την πρωτοβουλία της Μόσχας για ειρήνευση στη Λιβύη, ωστόσο, σημείωσε πως οι ομάδες που «ελέγχουν» την πρωτεύουσα, έχουν τη «στήριξη» ορισμένων χωρών και κυβερνήσεων, που τους προμηθεύουν με οπλισμό και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, καθώς και με Ισλαμιστές μαχητές, που μάχονται τον Εθνικό Λιβυκό Στρατό (LNA), υπονοώντας την Τουρκία και τον Ρ.Τ. Ερντογάν.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

15 Νοέ 2019 11.57 πμ

Ο Γεωπολιτικός Αναλυτής…

09 Ιαν 2020 9.56 μμ

Ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ…

06 Φεβ 2020 12.32 μμ

Ο Ζαχαρίας Μίχας, διευθυντής…

31 Δεκ 2019 3.16 μμ

Ο καθηγητής Οικονομικής…

04 Μαρ 2019 2.24 μμ

Ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου…

07 Ιούλ 2020 11.16 πμ

Μεγάλες μονάδες επιφανείας…