Σημαντικά Νέα

“Κοινό Μέτωπο” χτίζουν Ρουμανία & Ουκρανία απέναντι στους Ρώσους..;

Ο Andrii Zagorodniuk, επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, σε δηλώσεις του ανέφερε πως τόσο το Κίεβο όσο και το Βουκουρέστι, ανησυχούν λόγω των απειλητικών κινήσεων της Μόσχας στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Ως εκ τούτου, κρίνεται αναγκαία η ενδυνάμωση της συνεργασίας τους σε ναυτικό επίπεδο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί πιο αποτελεσματικά η «κοινή απειλή» του Εύξεινου Πόντου.

Ο κ. Zagorodniuk σε συνάντηση που είχε με τον Nikolaye-Ionela Chuke, τον Ρουμάνο Υπουργό Άμυνας στη Διάσκεψη του Μονάχου, συζητήθηκε το κατά πόσο θα είναι εφικτή η ανταλλαγή πληροφοριών ανάμεσα στις δύο χώρες, αναφορικά με το εναέριο και θαλάσσιο status, που επικρατεί στη Μαύρη Θάλασσα.

Παράλληλα, το Κίεβο πρότεινε στο Βουκουρέστι την διεξαγωγή κοινών στρατιωτικών ασκήσεων, εντάσσοντας την Ρουμανία στο Πρόγραμμα «Ενισχυμένων Ευκαιριών» του ΝΑΤΟ, ενώ την ίδια στιγμή Γεωργία και Ουκρανία κατήγγειλαν στον «Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό» τη Ρωσία, επειδή παρεμβαίνει στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην περιοχή της Μ. Θάλασσας και της Αζοφικής.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

10 Ιαν 2020 2.10 μμ

Πριν από λίγες ημέρες…

28 Δεκ 2019 3.37 μμ

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις…

20 Απρ 2020 11.04 μμ

Ύστερα από δηλώσεις τούρκου…

02 Δεκ 2019 12.35 μμ

Αδιαμφισβήτητα η Ρωσία…

17 Ιαν 2020 2.41 μμ

O Ιωάννης Μάζης, Καθηγητής…

11 Φεβ 2020 9.14 πμ

Του Νίκου Χειλαδάκη Μεγάλες…