Σημαντικά Νέα

Κ. Μητσοτάκης: “Θα ασκήσουμε Βέτο για τη Συμφωνία του Ερντογάν με τη Λιβύη”

Ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και στον Αντώνη Σρόιτερ ήταν απόλυτα σαφής, λέγοντας πως «Η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να κάνει αποδεκτή μία λύση σε πολιτικό επίπεδο, εάν δεν προηγηθεί η ακύρωση του Συμφώνου Τουρκίας-Λιβύης. Ως εκ τούτου, θα ασκήσουμε βέτο στο ζήτημα στο Συμβούλιο Κορυφής, αλλά και σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών».

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης το «Μνημόνιο Συναντίληψης» «δεν συνιστά ένα ζήτημα διμερές ή τριμερές, όταν η ίδια η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι χρειάζεται την άδειά της για οποιαδήποτε ενέργεια της Ελλάδας».

Το project για τον αγωγό φυσικού αερίου «EastMed» είναι εξαιρετικής σημασίας, επειδή παρακάμπτει την Άγκυρα, γεγονός που δεν είναι «αρεστό» από τους Τούρκους. Ως εκ τούτου, η Ευρώπη οφείλει να σταθεί στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας και της χώρας μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τη μη συμμετοχή της Ελλάδας στη Διάσκεψη του Βερολίνου την 19η Ιανουαρίου είπε πως «δεν ήταν μία σωστή κίνηση, καθώς θα έπρεπε να είχαμε προσκληθεί. Ωστόσο, υπάρχει επικοινωνία με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και έχει προηγηθεί γραπτή ενημέρωση όλων των αρμοδίων για το ζήτημα».

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

20 Ιαν 2020 2.12 μμ

Η συζήτηση που ξεκίνησε…

28 Δεκ 2019 9.13 πμ

Ο Ιανουάριος θα είναι…

24 Ιαν 2020 12.18 μμ

Ο πρωθυπουργός της χώρας…

15 Ιαν 2020 9.54 πμ

Νέα πολιτική σύγκρουση…

30 Δεκ 2019 8.49 μμ

Ο Φόλκερ Πέρτες διευθυντής…

10 Ιαν 2020 11.05 πμ

Ο πρόεδρος του κόμματος…