Breaking News

ΓΑΛΛΙΚΗ ΒΟΜΒΑ: «Θα συνεργαστούμε με τους Ρώσους για να αποτρέψουμε συμμαχία με την Κίνα»

Η υποψήφια για την γαλλική προεδρία Μαρίν Λεπέν δήλωσε, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Politico.eu, ότι, αν εκλεγεί πρόεδρος, θα συνεργαστεί με τη Ρωσία μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, προκειμένου να διασφαλίσει ότι η Μόσχα δεν θα προχωρήσει σε κάποιο είδος συμμαχίας με το Πεκίνο.

Η Λεπέν, η οποία αντιμετωπίζει τον νυν πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Κυριακής στη Γαλλία, υποστηρίζει ότι τάσσεται στο πλευρό της Ουκρανίας, ωστόσο υπήρξε και θαυμαστής του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πιο αναλυτικά, η Λεπέν σε συνέντευξή της στο γαλλικό δημόσιο ραδιόφωνο είπε πως:

«Θα είναι απαραίτητο διπλωματικά, όταν τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και υπογραφεί μια συνθήκη ειρήνης, να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε αυτή τη συσχέτιση που απειλεί να γίνει ο μεγαλύτερος κίνδυνος του 21ου αιώνα για εμάς».

«Φανταστείτε… αν αφήσουμε τον πρώτο παραγωγό πρώτων υλών στον κόσμο -που είναι η Ρωσία- να δημιουργήσει μια συμμαχία με το πρώτο “εργοστάσιο” του κόσμου -που είναι η Κίνα- θα τους αφήσουμε να αποτελέσουν ενδεχομένως την πρώτη στρατιωτική δύναμη του κόσμου. Πιστεύω ότι είναι δυνητικά μεγάλος κίνδυνος».

Βέβαια οι δηλώσεις αυτές της Λεπέν δεν πρέπει να μας εκπλήσσουν, καθώς η ίδια ήθελε εδώ και καιρό η Γαλλία και η Ευρώπη να συμμαχήσουν με τη Ρωσία του Πούτιν.

Μάλιστα το 2011 στη ρωσική εφημερίδα Kommersant είχε υποστηρίξει ότι η Γαλλία και η Ρωσία έχουν «κοινά πολιτισμικά και στρατηγικά συμφέροντα» και ότι θέλει η Γαλλία να βγει από την ολοκληρωμένη δομή διοίκησης του ΝΑΤΟ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η υποψήφια για τη γαλλική προεδρία εξακολουθεί να υπερασπίζεται την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, λέγοντας πως:

«Στην Κριμαία δεν έγινε ποτέ εισβολή… έγινε δημοψήφισμα. Πρόκειται για μια ριζικά διαφορετική κατάσταση» από την τρέχουσα ρωσική παρουσία στην Ουκρανία, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η Μ. Λεπέν τάσσεται υπέρ μιας «στρατηγικής προσέγγισης μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας», μόλις τελειώσει ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος «και διευθετηθεί με ειρηνευτική συνθήκη», καθώς αυτό είναι προς «το συμφέρον της Γαλλίας και της Ευρώπης, αλλά και των Ηνωμένων Πολιτειών που δεν θα ήθελαν να δουν να αναδύεται μια στενή σινο-ρωσική σχέση».