Σημαντικά Νέα

Ένα μόλις βήμα πριν τον πλήρη εποικισμό των Βαρωσίων..;

Αναφορικά με τα όσα διαδραματίστηκαν εχθές σε κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν προχώρησε σε καινούρια φιέστα στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, όπου παραβρέθηκαν χιλιάδες τουρκοκύπριοι.

Ο διεθνολόγος Άγγελος Συρίγος χαρακτήρισε αυτή την κίνηση ως «ένα βήμα πριν τον πλήρη εποικισμό των Βαρωσίων», καθώς πριν από την τουρκική εισβολή του 1974, αποτελούσαν τουριστική περιοχή της Κύπρου και ως εκ τούτου, στόχος του τούρκου προέδρου είναι πλέον να φέρει δικές του εταιρείες να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, σύμφωνα με τα οποία η περιοχή στα Βαρώσια πρέπει να αποδοθεί στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, ήτοι την κυπριακή δημοκρατία.

Ο Ερντογάν δείχνει να αδιαφορεί για τα εν λόγω ψηφίσματα του ΟΗΕ και τα παραβιάζει, ενώ  ο ΟΗΕ επιθυμεί την επανέναρξη των συνομιλιών για το κυπριακό, ανέφερε ο κ. Συρίγος.

Παράλληλα, τόσο ο Ερντογάν όσο και ο Τατάρ σκέφτονται τη συνομοσπονδία, ενώ ο πρώτος προσπαθεί να τραβήξει τα βλέμματα και την προσοχή του εσωτερικού του ακροατηρίου προς την Αμμόχωστο.

«Από ό,τι φαίνεται και από τον τρόπο που συμπεριφέρεται θα πάει σε εκλογές το επόμενο διάστημα», εξήγησε ο καθηγητής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, «μηδενίζοντας το κοντέρ», ώστε να εξακολουθήσει να παραμένει στα πράγματα.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

19 Ιαν 2020 12.15 μμ

Ο στρατηγός ε.α. Κωνσταντίνος…

23 Ιαν 2020 10.24 πμ

Δεν σταματούν οι τουρκικές…

12 Ιαν 2020 11.25 πμ

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού…

24 Φεβ 2020 11.12 πμ

Ο Χάλιντ αλ Μάτζουμπ, εκπρόσωπος…

14 Ιαν 2020 2.10 μμ

Σφοδρή ήταν η αντίδραση…

12 Απρ 2020 2.13 μμ

Στην Τουρκία προκλήθηκαν…