Σημαντικά Νέα

Έλληνας ΥΠΕΞ Ν. Δένδιας: “Η Ελλάδα θα συνδράμει στο εμπάργκο όπλων στη Λιβύη με την αποστολή ελληνικού στρατού..”

Λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι ολοκληρώθηκαν οι διμερείς επαφές του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ του «Λιβυκού Εθνικού Στρατού» με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, καθώς στις 1:00 θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Ν. Δένδιας μετά το πέρας της συνάντησης σε δημόσιες δηλώσεις του είπε, πως η συνομιλία με το στρατάρχη Χαφτάρ ήταν μακρά και ενδιαφέρουσα, καθώς συζητήθηκαν τα θέματα αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στη Λιβύη, για την επικείμενη Διάσκεψη του Βερολίνου, αλλά και για το μέλλον της βορειο-αφρικανικής χώρας.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ ζήτησε από τον κ. Χαφτάρ την εφαρμογή της συμφωνίας για την κατάπαυση του πυρός στην περιοχή, με σκοπό την επαναφορά της «εκεχειρίας» στη Λιβύη μέσω της απομάκρυνσης των ξένων μισθοφορικών στρατευμάτων, αλλά και την αναγνώριση από μέρους του LNA του παράνομου «Μνημονίου Συναντίληψης» που συνυπέγραψαν Άγκυρα και Τρίπολη ως «άκυρο».

Από την πλευρά του ο κ. Χαφτάρ εμφανίστηκε «σύμφωνος» σε όσα λέχθηκαν, ενώ ο κ. Δένδιας τον διαβεβαίωσε για την συνδρομή της Ελλάδας στο Λιβυκό ζήτημα είτε μέσω της συμμετοχής της χώρας στις δυνάμεις ανακωχής, είτε μέσω της αποστολής ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στα πλαίσια της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για επιβολή του «εμπάργκο» στην οπλική ενίσχυση της Λιβύης.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Απόσπασμά από το Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ 1, 17.01.2020

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

20 Ιαν 2020 8.17 μμ

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός…

14 Ιαν 2020 11.11 πμ

Ο Γιώργος Λυκοκάπης διεθνολόγος…

02 Ιαν 2020 6.59 μμ

Ο Αρχηγός του Πολεμικού…

24 Απρ 2020 12.46 μμ

Ο επικεφαλής του Εθνικού…

20 Ιαν 2020 11.35 πμ

Τα Μέσα Ενημέρωσης της…

30 Δεκ 2019 5.26 μμ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις…