Breaking News

Ο Ερντογάν στέλνει πέμπτη φρεγάτα στην Λιβύη – Δίνει ακόμη οξυγόνο στην κυβέρνηση Σάρατζ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τους σχεδιασμούς του για την Λιβύη, καθώς, αν και πανδημία του κορωναϊού βρίσκεται σε έξαρση στη χώρα του, απέστειλε μία επιπλέον τουρκική φρεγάτα, ενισχύοντας περαιτέρω τις τουρκικές πολεμικές δυνάμεις στην περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, οι πέντε φρεγάτες που βρίσκονται εκεί είναι οι Goksu, Gediz, Gelibol, Giresun καιGokceada, οι οποίες συνοδεύονται και από το πετρελαιοφόρο Gungor, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει και ένα τουρκικό υποβρύχιο.

Η παρουσία του τουρκικού στόλου στη Λιβύη έχει ως στόχο την ενίσχυση της κυβέρνησης του Φαγιέζ Αλ Σαράτζ, προκειμένου να διατηρηθεί σε ισχύ το παράνομο Μνημόνιο Συναντίληψης που υπέγραψαν οι δύο ηγέτες τον περασμένο Νοέμβριο, σύμφωνα με το οποίο, παραβλέπονται τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα ανατολικώς και νοτίως της Κρήτης.

Ακολούθως, η γείτονα δεν έχει παύσει να αποστέλει εμπορικά αεροσκάφη στην Τρίπολη, προκειμένου να ενισχύσει με οπλισμό και πυρομαχικά τις δυνάμεις του GNA, οι οποίες αντιμάχονται το στρατό του Χαλίφα Χαφτάρ (LNA).

Αξίζει να σημειωθεί πως η φιλοτουρκική κυβέρνηση του Σαράτζ έχει θέσει υπό τον έλεγχό της μόνο το κέντρο της Τρίπολης, καθώς και την πόλη Μισράτα, όπου βρίσκονται οι δυνάμεις της Τουρκίας, ενώ ο Χ. Χαφτάρ δεν έχει κατορθώσει να διεισδύσει περαιτέρω στην περιοχή.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

15 Απρ 2020 5.34 μμ

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις…

15 Απρ 2020 12.33 μμ

Ενώ λίγο πριν την έξαρση…

14 Απρ 2020 10.12 μμ

Ο Χουλουσί Ακάρ, υπουργός…

22 Δεκ 2019 5.13 μμ

Ο αντιπρόεδρος της ελληνικής…

15 Δεκ 2021 6.42 μμ

Μια πολύ ενδιαφέρουσα…

20 Ιαν 2020 9.38 πμ

Ο Άχμεντ Χάφεζ, εκπρόσωπος…