Breaking News

Η Ε.Ε. “προσυπέγραψε” το κείμενο – Το Brexit σε λίγες ημέρες θα είναι “γεγονός”

Ιστορική ημέρα η σημερινή, καθώς η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Σαρλ Μισέλ προχώρησαν προς την υπογραφή της συμφωνίας για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Βάζοντας τις υπογραφές τους για το «Brexit», ανοίγει ο δρόμος για το οριστικό διαζύγιο με την Ε.Ε. στις 31 Ιανουαρίου, καθώς απαιτείται πλέον η επικύρωση της συμφωνίας μόνο από το  Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ύστερα και από την έγκριση της συμφωνίας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την 29η Ιανουαρίου, θα κληθούν οι διπλωμάτες των κρατών-μελών της Ε.Ε. για την γραπτή έγκριση του κειμένου, προκειμένου να διασφαλιστεί η συντεταγμένη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου στο τέλος του μηνός.

Ο Τσαρλς Μισέλ εκτίμησε πως «πολλά πράγματα πρόκειται να αλλάξουν, όχι όμως και η φιλία μας, καθώς ένα νέο κεφάλαιο ξεκινάει ως σύμμαχοι και εταίροι, με την προσδοκία να το γράψουμε μαζί».

Ακολούθως, το κείμενο της συμφωνίας θα αποσταλεί στον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον προς υπογραφή, ενώ η βασίλισσα Ελισάβετ το έχει ήδη εγκρίνει. Τα μέλη της επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων ενέκριναν το κείμενο με 23 ψήφους υπέρ και 3 κατά, ενώ η Βουλή των Λόρδων το υπερψήφισε. Ωστόσο, ο Ρίτσαρντ Κόρμπετ, ευρωβουλευτής των Εργατικών προχώρησε σε καταγγελία του «Brexit», το οποίο δεν απηχεί τη βούληση των Βρετανών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Βρετανία αναμένεται να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση ύστερα από 47 συνεχόμενα έτη, καθώς την νύχτα της 31ης Ιανουαρίου στις 23:00 ώρα τοπική, το Brexit θα είναι γεγονός.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα