Breaking News

Ρ.Τ. Ερντογάν: “Είμαστε σε διαπραγματεύσεις με τους Ιταλούς για γεωτρήσεις στη Λιβύη..”

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν αποκάλυψε πρόσφατα πως η Άγκυρα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Ρώμη, με σκοπό την διεξαγωγή γεωτρήσεων στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των λιβυκών ακτών.

Άμεση ήταν η αντίδραση της ελληνικής ηγεσίας και του αναπληρωτή ΥΠΕΞ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος, διαμέσου του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, αποδοκίμασε τις συγκεκριμένες προκλητικές δηλώσεις, λέγοντας πως «Είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις του Ερντογάν», προσθέτοντας πως «η νευρικότητα που επιδεικνύεται το τελευταίο διάστημα από την πλευρά του Τούρκου προέδρου, δεν είναι η ενδεδειγμένη αρχηγού κράτους».

Πρόσθεσε δε, πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη προβεί στην καταδίκη των παράνομων τουρκικών ενεργειών στην περιοχή της Μεσογείου, αξιώνοντας παράλληλα, την επιτάχυνση των διαδικασιών για επιβολή κυρώσεων στην Άγκυρα.

Πάντως, στις δηλώσεις του Ρ.Τ. Ερντογάν για επαφές με την Ιταλία στα πλαίσια της υπογραφής του «Μνημονίου Συναντίληψης» ανάμεσα στην Κυβέρνηση της Τρίπολης και της Τουρκίας για τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών εκμετάλλευσης, η ιταλική ηγεσία δεν προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση.

Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα, ακολουθώντας τον δρόμο της διπλωματίας, έχει χαρακτηρίσει τη συμφωνία «άκυρη» και «παράνομη», καθώς παραβλέπει το νησί της Κρήτης, καθώς και άλλα ελληνικά νησιά στην περιοχή του Αιγαίου, που προσκρούει στο “Διεθνές Δίκαιο”.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

24 Δεκ 2019 1.01 μμ

Η κυβέρνηση του Ισραήλ…

10 Ιαν 2020 2.10 μμ

Πριν από λίγες ημέρες…

20 Απρ 2020 8.43 μμ

Σε δημοσίευμά της, η ρωσική…

24 Φεβ 2020 11.12 πμ

Ο Χάλιντ αλ Μάτζουμπ, εκπρόσωπος…

20 Απρ 2020 6.20 μμ

Ο Κωνσταντίνος Λουκόπουλος,…

22 Ιαν 2020 1.15 μμ

Ο καθηγητής Οικονομικής…