Breaking News

Χ. Χαφτάρ προς Κ. Μητσοτάκη: “Άκυρο το Μνημόνιο Ερντογάν-Σαράτζ..”

Ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε σήμερα 17.01 στο γραφείο του στην Ελληνική Βουλή τον επικεφαλής του «Εθνικού Λιβυκού Στρατού» Χαλίφα Χαφτάρ, όπου συζητήθηκαν τα τεκταινόμενα στην περιοχή της Λιβύης, καθώς και οι προθέσεις και επιδιώξεις του στρατάρχη στην επικείμενη Διάσκεψη του Βερολίνου στις 19 Ιανουαρίου.

Η συνάντηση με τον πρωθυπουργό είχε διάρκεια περίπου 40 λεπτών, δίχως να ακολουθήσουν δηλώσεις, ενώ είχε προηγηθεί η δήλωση του κ. Χαφτάρ ότι «ο σκοπός της συνάντησης είναι η διεξαγωγή διαλόγου για την εκεχειρία, γιατί είμαστε φιλειρηνιστές».

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά της διάρκεια της επίσκεψης του Χ. Χαφτάρ στην Αθήνα, ο επικεφαλής της Αν. Λιβύης προχώρησε στη διεξοδική ανάπτυξη του ζητήματος για τον μη ωφέλιμο ρόλο των έξωθεν παρεμβάσεων στη χώρα του, τόσο σε επίπεδο πολιτικό όσο και στρατιωτικό, υπονοώντας την ανάμειξη της Άγκυρας με την αποστολή στρατευμάτων στην περιοχή.

Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμησή του πως ο λαός της Λιβύης θα κληθεί να πάρει μία απόφαση για το μέλλον του με τη βοήθεια μίας συνέλευσης πανεθνικού χαρακτήρα, ενώ έσπευσε να σημειώσει πως το «Μνημόνιο Συναντίληψης» που υπέγραψαν ο Ρ.Τ. Ερντογάν και ο Φαγιέζ Αλ Σαράτζ για τον καθορισμό θαλασσίων ζωνών στη Μεσόγειο, είναι «άκυρο», αφενός γιατί αντιβαίνει στο «Διεθνές Δίκαιο» και αφετέρου γιατί η κυβέρνηση της Τρίπολης δεν έχει λάβει τη νομιμοποίηση για μία τέτοια ενέργεια.

Συγχρόνως, δεσμεύτηκε για την οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων με την Ελλάδα, ενώ από την πλευρά του ο Κ. Μητσοτάκης επεσήμανε την αναγκαιότητα για την εξεύρεση μίας πολιτικής λύσης στο λιβυκό ζήτημα, παροτρύνοντάς τον κ. Χαφτάρ να επιδείξει μία εποικοδομητική στάση στο Βερολίνο, η οποία θα οδηγήσει στην κατάπαυση του πυρός των δύο αντιμαχόμενων μερών, γεγονός που θα επιτρέψει την διασφάλιση της σταθερότητας και της πολιτικής ομαλότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

20 Ιαν 2020 11.35 πμ

Τα Μέσα Ενημέρωσης της…

22 Ιαν 2020 2.09 μμ

Ο Εθνικός Λιβυκός Στρατός…

01 Φεβ 2020 4.58 μμ

Η Γαλλία αποτελεί την…

01 Ιαν 2020 10.01 μμ

Όταν το ΝΑΤΟ επενέβη το…

19 Ιαν 2020 10.52 πμ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.…

13 Ιαν 2020 12.58 μμ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας…