Breaking News

Ρωσία & Τουρκία εγκαινιάζουν τον αγωγό “TurkStream” – Το παρόν έδωσαν Σερβία & Βουλγαρία

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του αγωγού φυσικού αερίου «TurkStream» στην Κωνσταντινούπολη, όπου ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμηρος Πούτιν συναντήθηκε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρ.Τ. Ερντογάν.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο «Anadolu», στα εγκαίνια παρευρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.

Ο Ρώσος πρόεδρος κατά την τελετή αναφέρθηκε στο εν λόγω project, υπογραμμίζοντας πως η επιτυχής εκτέλεση του έργου αναδεικνύει τόσο τη σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στη Μόσχα και την Άγκυρα, όσο και τη συμβολή στην ενεργειακή σταθερότητα και ασφάλεια της Ευρώπης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το project «TurkStream» αποτελείται από δύο παράλληλους, παραθαλάσσιους αγωγούς που θα διακινούν το φυσικό αέριο διαμέσου της Μαύρης Θάλασσας από τη Μόσχα στην Άγκυρα, καθώς και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

Πιο συγκεκριμένα, το σημείο εκκίνησης αποτελεί η πόλη Ανάπα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και θα καταλήγει στο Λουλέ Μπουργκάς της Τουρκίας, με μήκος 917 χιλιόμετρα.

Η στιγμή της άφιξης του Β. Πούτιν στην Κωνσταντινούπολη για τα εγκαίνια του αγωγού “TurkStream”

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

20 Φεβ 2020 9.23 πμ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας…

23 Ιαν 2020 3.36 μμ

Ο Γιώργος Κοντογιώργης,…

15 Απρ 2020 12.33 μμ

Ενώ λίγο πριν την έξαρση…

24 Δεκ 2019 11.36 πμ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ…

07 Ιαν 2022 1.17 μμ

Ενόψει της κρίσης της…

05 Μαρ 2019 6.38 μμ

Ο Σταύρος Λυγερός, επικεφαλής…