Σημαντικά Νέα

Κ. Μητσοτάκης: “Αγοράζουμε 18 μαχητικά αεροσκάφη Rafale και 4 φρεγάτες πολλαπλού ρόλου” (Vid)

Στη ΔΕΘ βρέθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου και μίλησε στο πλαίσιο του «Thessaloniki Helexpo Forum», κάνοντας δηλώσεις για τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας.

Η Ελλάδα πρόκειται να προχωρήσει σε παραγγελία 18 γαλλικών μαχητικών 4,5 γενιάς Rafale, αγορά τεσσάρων φρεγατών, ενώ ανακοίνωσε την πρόσληψη και 15.000 ΕΠΟΠ σε βάθος πενταετίας.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε η αγορά τεσσάρων ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων MH-60R από τις ΗΠΑ, τορπίλες και κατευθυνόμενα όπλα για την ΠΑ, την αγορά Α/Τ πυραύλων, ενώ δήλωσε πως υπάρχει σε εξέλιξη η αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε πως «ήρθε η ώρα να ενισχύσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις ως παρακαταθήκη για την ασφάλεια της χώρας», ανακοινώνοντας έξι εμβληματικές αποφάσεις, που πολλαπλασιάζουν την ισχύ, την λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητα των ελληνικών όπλων:

  • Την απόκτηση 18 γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale.
  • Την απόκτηση 4 φρεγατών και τον  εκσυγχρονισμό 4 φρεγατών ΜΕΚΟ.
  • Την απόκτηση 4 ελικοπτέρων ΜΗ-60 Romeo.
  • Την απόκτηση τορπιλών και πυρομαχικών για το Πολεμικό Ναυτικό και τον Στρατό Ξηράς.
  • Την πρόσληψη 15.000 Επαγγελματιών Οπλιτών.
  • Την ενίσχυση της εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας.

Επιπρόσθετα, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ταυτόχρονα θα αντικατασταθούν τα 19 Mirage 2000EGM/BGM, δηλαδή θα «επιστραφούν» στην Γαλλία στις 14 Αυγούστου, μαζί με την επικείμενη συμφωνία για μαχητικά Rafale.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα