Breaking News

Η Γερμανία Στο Στόχαστρο: Γιατί η Ρωσία Βλέπει Άμεση Εμπλοκή στον Πόλεμο

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει προσεκτικά τις πληροφορίες σχετικά με την άρση των περιορισμών από τη Γερμανία για τη χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς από την Ουκρανία. Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, αυτή η κίνηση σηματοδοτεί την άμεση εμπλοκή της Γερμανίας στον πόλεμο. Ο Λαβρόφ, σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους, σχολίασε ότι αν ερμήνευσε σωστά τις δηλώσεις του Γερμανού καγκελάριου Φρίντριχ Μερτς, από την αρχή υπήρχε η πρόθεση για χρηματοδότηση της παραγωγής πυραύλων οποιουδήποτε βεληνεκούς στην Ουκρανία. Ο ίδιος σημείωσε ότι, προς το παρόν, δεν γίνεται λόγος για άμεσες παραδόσεις γερμανικών πυραύλων, αλλά υπογράμμισε την ανάγκη να επαληθευτούν όλα αυτά τα δεδομένα.

Ο Λαβρόφ υπογράμμισε ότι τόσο η Ουκρανία όσο και η Γερμανία κλιμακώνουν τις εντάσεις, επιλέγοντας να υποστηρίξουν τον πόλεμο αντί να προωθήσουν λύσεις ειρήνης. Κατηγόρησε τη Γερμανία ότι οδηγείται στην κατάρρευση, παραλληλίζοντας την τρέχουσα κατάσταση με γεγονότα του παρελθόντος.

Η κριτική δεν περιορίστηκε στον Λαβρόφ. Το Κρεμλίνο, μέσω του εκπροσώπου του Ντμίτρι Πεσκόφ, αντέδρασε έντονα στη συμφωνία Γερμανίας – Ουκρανίας για την κατασκευή όπλων μεγάλου βεληνεκούς. Ο Πεσκόφ χαρακτήρισε την απόφαση του Βερολίνου ανεύθυνη και επικίνδυνη, επισημαίνοντας ότι η συμφωνία αυτή δεν φέρνει λύση αλλά αντίθετα τροφοδοτεί περαιτέρω τον πόλεμο.

Η συμφωνία ανακοινώθηκε στο πλαίσιο συνάντησης του Μερτς με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Βερολίνο. Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν μια διμερή συνεργασία ανάμεσα στη γερμανική και την ουκρανική αμυντική βιομηχανία για την παραγωγή οπλικών συστημάτων μέσα στο ουκρανικό έδαφος. Αυτό δημιουργεί νέα δεδομένα στον πόλεμο, με τη Ρωσία να ερμηνεύει τη γερμανική στήριξη όχι απλώς ως οικονομική, αλλά ως άμεση στρατιωτική εμπλοκή.

Η ρωσική πλευρά ανησυχεί ότι τέτοιες κινήσεις οδηγούν σε επικίνδυνη κλιμάκωση της σύγκρουσης και εκτιμά ότι η Δύση, αντί να προσπαθεί να αποκλιμακώσει, επιλέγει να σπρώξει την Ουκρανία σε μια μακροχρόνια αναμέτρηση. Το μήνυμα της Μόσχας είναι σαφές: η Γερμανία, προχωρώντας σε τέτοιες συμφωνίες, παίζει με τη φωτιά και απειλεί την ίδια της τη σταθερότητα, καθώς οι επιπτώσεις μιας παρατεταμένης σύγκρουσης μπορεί να επιστρέψουν στην καρδιά της Ευρώπης.

Η κατάσταση παραμένει ρευστή, αλλά οι δηλώσεις Λαβρόφ και Πεσκόφ καταδεικνύουν ότι η Ρωσία αντιλαμβάνεται πλέον τη Γερμανία όχι μόνο ως υποστηρικτή της Ουκρανίας, αλλά ως άμεσο μέρος του πολέμου. Εάν αυτές οι εξελίξεις επιβεβαιωθούν, το γεωπολιτικό τοπίο στην Ευρώπη μπορεί να αλλάξει δραματικά, οδηγώντας σε νέα φάση της σύγκρουσης με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

04 Ιούν 2025 12.09 μμ

Παρά την εξέλιξη της τεχνολογίας…

10 Ιούν 2025 4.00 μμ

Μία από τις μεγαλύτερες…

01 Ιούν 2025 8.48 μμ

Η Ουκρανία πραγματοποίησε…

25 Φεβ 2022 5.07 μμ

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών…

14 Μάι 2024 2.15 μμ

Εάν οι δυτικές χώρες επιθυμούν…

12 Ιούν 2025 10.47 πμ

Νέος γύρος καταστροφικών…