Breaking News

Rafale: Έρχονται… φορτωμένα! «No escape zone» το Αιγαίο

Λίγες ώρες απομένουν για την έλευση των πρώτων έξι γαλλικών μαχητικών Rafale και του πανίσχυρου οπλισμού τους που τα συνοδεύει.

Την ώρα που η τουρκική πολεμική αεροπορία φυλλοροεί σε διαθεσιμότητες μαχητικών αεροσκαφών, αλλά και έμπειρων πιλότων, ικανών να αντιμετωπίσουν τους «μπαρουτοκαπνισμένους» Έλληνες, η ελληνική Πολεμική μας Αεροπορία γυρίζει σελίδα και περνά στη νέα εποχή βάζοντας στη φαρέτρα της τα κορυφαία γαλλικά μαχητικά Rafale F3R.

Με την έλευση των Rafale, αύριο Τετάρτη 19/01/22 στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα είναι προφανές πως οι Τούρκοι θα αντιληφθούν γρήγορα πως τα περιθώρια για «νταηλίκια» στο Αιγαίο στενεύουν.

Η απόφαση για την απόκτηση Rafale θα ικανοποιήσει πάγιες επιχειρησιακές απαιτήσεις της Πολεμικής μας Αεροπορίας για ένα σύγχρονο δικινητήριο μαχητικό πολλαπλού ρόλου, με μεγάλη ακτίνα δράσης, μεταφοράς οπλικού φορτίου και αισθητήρες τελευταίας γενιάς, που θα δώσουν σαφές πλεονέκτημα στην ελληνοτουρκική διαμάχη.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο υπουργός Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε άριστη συνεργασία και συνεννόηση με τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη, κατέστησαν απολύτως σαφές στους Γάλλους και την κατασκευάστρια εταιρεία Dassault Aviation πως τα Rafale πρέπει να έρθουν στην Ελλάδα υπερπλήρη, φέροντας όλα τα υπερσύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα και φυσικά τον τρομακτικής ισχύος οπλισμό τους.

Τα Rafale λοιπόν έρχονται στην Ελλάδα και μάλιστα… φορτωμένα, φέροντας πυραύλους μεγάλης εμβέλειας (άνω των 100 χιλιομέτρων) αέρος – αέρος Meteor και τους ήδη γνωστούς στους Έλληνες, Mica, αντιπλοϊκούς πυραύλους Exocet και πυραύλους κρούσης SCALP.

Το αεροσκάφος φέρει το ραντάρ RBE2 της Thales, το οποίο είναι ικανό να ιχνηλατεί ταυτόχρονα πολλαπλούς στόχους στον αέρα, ενώ έχει την ικανότητα να δημιουργεί τρισδιάστατους χάρτες εδάφους για πλοήγηση ή στοχοποίηση σε πραγματικό χρόνο.

Είναι λογικό λοιπόν οι εικόνες των Rafale με το εθνόσημο στα φτερά να προκαλούν νευρικό κλονισμό στην Άγκυρα, που βλέπει την Ελλάδα να αποκτά ξεκάθαρη αεροπορική υπεροχή με αεροσκάφη 4.5 γενιάς και οπλισμό ικανό να πλήξει στόχους ακόμα και στην καρδιά της Τουρκίας.