Breaking News

Μόσχα “Μας ανησυχούν οι Αμερικάνοι στην Αλεξανδρούπολη”

Η νέα αμυντική συμφωνία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα ότι αφορά στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία της Ρωσίας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου και στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου Β. Πούτιν, Ντιμίτρι Πεσκόφ είπε χαρακτηριστικά για την Ελλάδα πως «Το πρόβλημα είναι πολύ απλό. Συγκεντρώνονται όλο και περισσότεροι στρατιώτες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στο έδαφός σας. Μεταφέρονται εκατοντάδες, χιλιάδες μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού μέσω της Αλεξανδρούπολης και ούτω καθεξής. Ανοίγετε νέες εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ και την ίδια στιγμή το ΝΑΤΟ μας κατονομάζει ως εχθρό και το ΝΑΤΟ προετοιμάζει τον βασικό σκοπό της συμμαχίας που δεν είναι άλλος από το να αναχαιτίσει τη Ρωσία. Αυτό μας ανησυχεί, πρέπει να μας καταλάβετε».

Παράλληλα, ο κ. Πεσκόφ αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είπε πως «το τελευταίο που θέλουμε να δούμε είναι να βρεθούμε κοντά σε μία σύρραξη», προσθέτοντας πως η Μόσχα δεν επιθυμεί την αναβίωση μελλοντικά φαινομένων όπως αυτά που συνέβησαν το καλοκαίρι του 2020.

Επιπλέον, ο κ. Πέσκοφ ανέφερε πως η Ρωσία επιθυμεί τη στήριξη μίας λύσης, συστήνοντας και από τις δύο πλευρές, Ελλάδα και Τουρκία να πορευτούν με ψυχραιμία και λογική για την επίλυση του προβλήματος, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον πρόεδρο Ερντογάν, λέγοντας πως είναι ο τύπος του ανθρώπου που ο πρόεδρος Πούτιν εκτιμάει, κυρίως λόγω της αποφασιστικότητάς του, βαθμολογώντας τις ρωσο-τουρκικές σχέσεις με τον αριθμό 7.

Τέλος, ο Πεσκόφ μόλις λίγες ώρες ύστερα από τη συνάντηση του ρώσου προέδρου με τον Έλληνα πρωθυπουργό, απέκλεισε με ένα κοφτό «όχι» οποιαδήποτε ειδική μεταχείριση της Ελλάδας αναφορικά με τις τιμές προμήθειας του ρωσικού φυσικού αερίου από τη Gazprom, καθώς αυτό αφορά αμοιβαίες συμφωνίες, οι οποίες ισχύουν για μία συγκεκριμένη περίοδο με τις προβλεπόμενες τιμές.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

03 Νοέ 2021 8.33 μμ

Η παρουσία των αμερικανών…

30 Νοέ 2021 3.28 μμ

Το εντυπωσιακό αμερικανικό…

03 Δεκ 2021 5.34 μμ

Εντυπωσιακές είναι οι…

23 Ιαν 2022 11.39 πμ

Στη σύλληψη της δημοσιογράφου,…

04 Νοέ 2021 8.57 πμ

Με πυραύλους από την Κριμαία…

02 Νοέ 2021 9.19 πμ

Η αμερικανική «απόβαση»…