Breaking News

ΤΟΥΡΚΙΑ: «Εν πλω» το πρώτο μίνι «αεροπλανοφόρο» της Άγκυρας

Και ενώ η ρωσο-ουκρανική κρίση συνεχίζεται, η γείτονα Τουρκία προχώρησε σε δοκιμές στη θάλασσα, του πρώτου μίνι αεροπλανοφόρου TCG Anadolu, το οποίο η Άγκυρα φιλοδοξεί να καταστήσει ναυαρχίδα του τουρκικού Ναυτικού.

Πιο αναλυτικά, το πλοίο ξεκίνησε τον απόπλου του από το ναυπηγείο Sedef Shipyard στην Τούζλα της Κωνσταντινούπολης, και έπειτα επέστρεψε πίσω ύστερα από επιτυχή δοκιμή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Sedef Shipyard: «Το TCG Anadolu, το οποίο ναυπηγήθηκε στο ναυπηγείο μας, εκτέθηκε στο αγκυροβόλιο από την αποβάθρα και επέστρεψε στο ναυπηγείο μας μετά την επιτυχή δοκιμή».

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Μουσταφά Βαράνκ σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε «περήφανος» για το TCG Anadolu, το οποίο θα είναι και το πρώτο Αμφίβιο Επιθετικό Πλοίο Πολλαπλών Χρήσεων της Τουρκίας, ενώ χρειάστηκαν οκτώ χρόνια για την ολοκλήρωσή του.

«Το TCGAnadolu, το μεγαλύτερο πλοίο του τουρκικού ναυτικού, το οποίο θα έχει τεράστια συμβολή στην στρατηγική αποτροπή του στρατού μας με τα νέας γενιάς επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που θα φέρει, ετοιμάζεται να μπει σε πλήρη λειτουργία. Είναι αδύνατο να μην είσαι περήφανος βλέποντάς το», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Βαράνκ.

Αξίζει να σημειωθεί πως τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως το αεροπλανοφόρο TCG Anadolu, με μήκος 232 μέτρα, θα έχει χωρητικότητα 12 μαχητικών αεροσκαφών, 4 επιθετικών ελικοπτέρων, 8 μεταγωγικών ελικοπτέρων μεσαίου φορτίου, 2 ελικοπτέρων κοινής ωφέλειας seahawk και 2 μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, ενώ θα μπορεί να μεταφέρει τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης.

Έτσι, «Η Τουρκία, η οποία θα επεκτείνει περαιτέρω την περιοχή ασφαλείας της, ειδικά στα θαλάσσια σύνορά της, θα μπορεί να επεμβαίνει άμεσα σε επικίνδυνες καταστάσεις στις περιπολικές δραστηριότητες που πραγματοποιεί πέρα ​​από τα σύνορα με τον στρατό της», σχολίασε χαρακτηριστικά τουρκική ενημερωτική πύλη.

Στους σχεδιασμούς του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, είναι η ναυπήγηση ενός παρόμοιου πλοίου που θα φέρει την ονομασία TCG Trakya, δηλαδή «Θράκη».

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα