Breaking News

Ο Ερντογάν προετοιμάζει διχοτόμηση της Λιβύης; – Ραγδαίες εξελίξεις

Μετά το Ναγκόρνο Καραμπάχ, η μισή Λιβύη ενδέχεται αν γίνει τουρκικό προτεκτοράτο, προκαλώντας ανησυχία σε Αίγυπτο και σε χώρες της Α. Μεσογείου.

Ο Αιγυπτιακός Στρατός και ο πρόεδρος Αλ Σίσι προειδοποιούν για άμεσα τουρκικά σχέδια διχοτόμησης της Λιβύης, με την δημιουργία ουσιαστικά ενός προτεκτοράτου της Άγκυρας στην Μεσόγειο.

Πιο συγκεκριμένα, η Τουρκία έχει δημιουργήσει μια ναυτική και μια αεροπορική βάση στο ελεγχόμενο από τον GNA τμήμα της Λιβύης, στις οποίες θα μεταφέρει δυνάμεις της στην Βόρεια Αφρική.

Σε συνδυασμό με τα σχέδια αεροναυτικής βάσεως στα κατεχόμενα και με την ήδη υπάρχουσα ναυτική βάση της Αλεξανδρέττας, η Άγκυρα επιχειρεί τον έλεγχο της Α. Μεσόγειου, και ειδικά της πορείας του αγωγού East Med.

Το Κάιρο, έχοντας γνώση όλων αυτών των σχεδίων ετοιμάζει τα δικά του νέα σχέδια αντιμετώπισης της τουρκικής απειλής.

Η Αίγυπτος έχει σημειώσει πρόσφατα σημαντικά βήματα στην αμυντική της οργάνωση, ειδικά στο πολεμικό ναυτικό, καθώς έγινε η πρώτη χώρα στον αραβικό κόσμο που παρέλαβε υποβρύχια.

Εκτός από το πολεμικό ναυτικό, και η αιγυπτιακή πολεμική Αεροπορία είναι έτοιμη να παραλάβει νέο εξοπλισμό από την Ρωσία που αφορά τα προηγμένα αεροσκάφη Su-35.

Η ουσία όμως παραμένει και αφορά την ισχυρή στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στη Λιβύη, η οποία αλλάζει τις ισορροπίες, εισάγοντας το σενάριο της αιγυπτιακής «στρατιωτικής επέμβασης» στην ανατολικό κομμάτι όταν κριθεί αναγκαίο από τις εξελίξεις.

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

20 Δεκ 2021 4.54 μμ

Νέο αρνητικό ρεκόρ σημείωσε…

21 Ιαν 2020 12.28 μμ

Ο Γιώργος Καπόπουλος,…

17 Ιαν 2020 9.42 πμ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις…

19 Ιαν 2020 10.52 πμ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.…

05 Μαρ 2020 9.17 πμ

Η Τουρκία ετοιμάζεται…

12 Ιαν 2020 11.25 πμ

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού…