Breaking News

Η επιστολή του Μ. Πομπέο στον Κ. Μητσοτάκη: “Σύμμαχος-κλειδί η Αθήνα στην Αν. Μεσόγειο & τα Βαλκάνια”

Ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε επιστολή από τον Υπουργό Εξωτερικών της Αμερικής Μάικ Πομπέο, μέσω της οποίας εκφράζεται η συμπαράσταση των ΗΠΑ, με σκοπό την διασφάλιση της ευημερίας, της δημοκρατίας, αλλά και της ασφάλειας της χώρα μας.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ κ. Νίκος Δένδιας, μιλώντας από το βήμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, υποστήριξε το άριστο κλίμα στις σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ελλάδα, το οποίο αποτυπώνεται στις προθέσεις της Ουάσινγκτον για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή.

Παράλληλα, επιβεβαιώνοντας το γεγονός της αμερικανικής επιστολής προς τον πρωθυπουργό και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στέλιος Πέτσας, πρόσθεσε πως οι δύο χώρες αποσκοπούν στη «σφυρηλάτηση» μίας στενής στρατηγικής σχέσης, στη βάση της συμφωνίας για αμοιβαία αμυντική συνεργασία, καθώς και στο «εξαιρετικό επίπεδο» των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, το οποίο επιτρέπει τη σύμπραξη Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών για την ενίσχυση της ασφάλειας στην περιοχή.

Ακόμη, στην επιστολή αναφέρεται πως η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσινγκτον αποτελεί σαφή απόδειξη της «επαναβεβαίωσης» ότι οι δεσμοί ανάμεσα στις δύο χώρες εξακολουθούν να είναι ισχυροί, ενώ υπογραμμίζεται και η οικονομική ανάκαμψη της χώρας ύστερα από μία δεκαετία θυσιών, η οποία διατήρησε την κοινωνική της συνοχή και το θεσμό της Δημοκρατίας σε ισχύ.

Τέλος, ο κ. Πομπέο θεωρεί την Ελλάδα ως βασικό παράγοντα για την περιοχή της Αν. Μεσογείου και των Βαλκανίων, αλλά και ως σύμμαχο-κλειδί, που θα συμβάλει στην αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή, μέσω ενός ειλικρινούς διαλόγου στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.

Η επιστολή του Μάικ Πομπέο προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Hellenic Frenzyness

Σημαντικά Νέα

16 Δεκ 2021 4.28 μμ

«Χαλί φαίνεται να στρώνουν»…

24 Ιαν 2020 12.18 μμ

Ο πρωθυπουργός της χώρας…

21 Ιαν 2020 9.38 πμ

Ο Έλληνας πρωθυπουργός…

20 Ιαν 2020 11.35 πμ

Τα Μέσα Ενημέρωσης της…

19 Ιαν 2020 10.52 πμ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.…

15 Δεκ 2019 11.16 πμ

Αδιαμφισβήτητα σε αρκετές…