Breaking News

Ποιο είναι το επικρατέστερο όνομα που “παίζει” για τον επόμενο Πρόεδρο Δημοκρατίας (Vid)

Όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος του Alpha Τάκης Χατζής, ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται ότι έχει «καταλήξει» στο προφίλ του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτό του κ. Σταύρου Δήμα.

Το όνομα του Σταύρου Δήμα «βρίσκεται πάνω στο τραπέζι αυτή τη στιγμή και αποτελεί μία προσωπικότητα, η οποία διαθέτει τα γνωρίσματα εκείνα, που ο Έλληνας πρωθυπουργός επιθυμεί για το νέο ένοικο του Προεδρικού Μεγάρου».

Ο κ. Τάκης Χατζής επεσήμανε πως ο κ. Σταύρος Δήμας, αν και κατά το παρελθόν από τη θέση του πρώην υπουργού και επιτρόπου είχε ασκήσει εσωκομματική αντιπολίτευση στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, πατέρα του νυν πρωθυπουργού της χώρας, ωστόσο, κατέχει τις γνώσεις εκείνες που απαιτούνται για την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής, ενώ έχει προηγηθεί η θητεία του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχοντας παράλληλα, πραγματοποιήσει εκτενείς αναφορές για την αναγκαιότητα προστασίας του περιβάλλοντος, που αποτελεί και μέρος της πρωθυπουργικής ατζέντας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το δεύτερο επικρατέστερο όνομα για την προεδρία, σύμφωνα με την αποκάλυψη του δημοσιογράφου, είναι η κ. Μαρία Δαμανάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο, υποστηρίζει πως δεν πρόκειται να στηρίξει μία τέτοια υποψηφιότητα, καθώς κατά το παρελθόν είχε περάσει από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και όταν θήτευσε ως Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση επί Γεωργίου Παπανδρέου, η σύγκρουση ήταν εντονότατη.